6
4
2
0
0

Çin’in ardından Avrupa’yı da etkisi altına alan Corona virüsü tehdidi sürüyor. Şimdiye kadar 100 binden fazla kişide tespit edilen virüs, kısa sürede binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Virüsün özellikle temas ve solunum gibi yollarla çok kolay bir şekilde bulaşabilmesiyse insanları maske kullanmak durumunda bıraktı.

Avrupa ve Çin başta olmak üzere şu anda pek çok insan, virüsten korunmak için maske kullanıyor. Hatta Xiaomi gibi pek çok teknoloji devi de bu noktada kendi maskelerini piyasaya sürüyor. Peki Corona virüsü için hangi maskeler tercih edilmeli? Kullanılan her maske Corona virüsünün yayılmasını engeller mi? Gelin bu sorulara hep birlikte yanıt arayalım.

Xiaomi Mijia Airpop 360 maske incelemesi:

Xiaomi Mijia Airpop 360

Tasarım anlamında son şeklini tamamen kullanıcılardan gelen geri bildirimler ışığında alan Xiaomi maske, tam ağız ve burun kısmına gelen bir silikon kapağa sahip. Bizim deneyimlerimize göre pek de ergonomik olmayan bu silikon kapak; ağız ve buruna yapışarak o bölgenin terlemesine ve rahatsızlık hissine yol açabiliyor.

Tasarımı bir kenara bırakacak olursak öncelikle bu tarz bir ürün alırken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında maskenin hangi malzemeden yapıldığı ve malzemede kullanılan filtrelerinin kaç mikrona kadar bakterileri engellediği geliyor. Bu noktada Xiaomi Mijia Airpop 360’ın mikrofiltrasyon özelliğini taşıyan bir kumaştan yapıldığı söyleniyor.

corona önlemleri

Maskenin ana amacı olan 'virüslerden koruma' noktasına gelecek olursak Xiaomi Mijia Airpop, şirketin verdiği bilgilere göre 0,3 mikrona kadar partiküllere karşı koruma sağlayabiliyor. Bu noktada akıllara gelen soruysa “Corona virüsü kaç mikron?” oluyor. Yabancı kaynaklarda yer alan bilgilere göre Corona virüsü, 0,14 mikron veya daha küçük değerlere sahip. Bu da bu maskenin Corona virüsüne karşı kesin bir çözüm sağlamadığı anlamına geliyor.

Corona virüsünden korunmak için ne yapmamız lazım?

corona önlemleri

Elbette maske takmak, kesin bir çözüm olmasa da maskenin virüse karşı etkili bir tercih olacağını belirtmemiz gerekiyor. Bununla birlikte virüsten korunmak için alınabilecek diğer önlemler arasında elleri sık sık yıkamak, öksürük veya hapşırık sırasında burun ve ağzı kâğıt mendille kapatmak, grip semptomları olan kişilerle temastan kaçınmak ve sarılmak, öpüşmek veya tokalaşmak gibi temas içeren davranışlardan bir süreliğine vazgeçmek bulunuyor.

Yazımızda kısaca değindiğimiz Corona virüsünden korunmak için neler yapılması hakkında çok daha kapsamlı bilgi edinmek için Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yönergeleri takip edebilir, Xiaomi maskenin bu noktada ne kadar etkili olduğunun cevabını öğrenmek için de videomuzu izleyebilirsiniz.

6
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
0
0