Cumhurbaşkanı: Türk Hava Kurumu'nda Uçak Falan Yok, Uyduruyorlar

483
38
29
9
8
Türkiye'nin dört bir yanını saran orman yangınları hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, THK'nın yangın söndürme uçakları hakkında "Uçak falan yok, bunlar duymaz uydurur" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de büyük kayıplar vermemize yol açan orman yangınları hakkında yeni açıklamalar yaptı. Camii çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, dünyada sayılı itfaiye örgütlerinden birine sahip olduğumuzu dile getirdi.

Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada en dikkat çeken nokta, yangın söndürme uçakları oldu. Bildiğiniz üzere 2 gündür Türkiye'nin gündeminde bir türlü söndürülemeyen orman yangınları ve THK'nın yardıma bir türlü yetişmeyen yangın söndürme uçakları bulunuyordu. Erdoğan, THK'nın yangın söndürme uçaklarının olmadığını, bu iddiaların tamamen uydurma olduğunu dile getirdi.

"Uçak falan yok"

erdoğan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanı Altun, 21 ilimizin farklı bölgelerinde başlayan ve tüm halkı seferberlerliğe iten yangınlardan 43'ünün kontrol altına alındığını ve bu yangınlarda kullanılan personel ve araç sayılarını açıklamıştı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara bir yenisi, Cumhurbaşkanı tarafından geldi.

Erdoğan, THK'nın yangın söndürme uçağı olduğu iddialarını yalanlayan açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı; "Yangınlarla ilgili soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Herhangi bir suikast bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerine gidiliyor. İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var. İstihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bütün bu çalışmalardan sonra net, ne olabilir bunu o zaman açıklamak durumunda olacağız.

Fakat bu tabi şöyle, boşverilip de geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda, Manavgat'tan başlayıp bildiğiniz gibi Muğla, Marmaris, Bodrum bütün bu bölgeleri kapsayacak şekilde süren bir yangın.

yangın söndürme uçağı

Birlikte dayanışma içinde adım atacağımız bir konuysa herkesin aynı istikamette bakışı gerekir. Burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici. Bir tarafta ciğerimiz yanıyor. Bakan arkadaşlarımı bölgeye anında göndermiş durumdayım. Bütün imkanlarımızı seferber etmek suretiyle burada dünya sayılı itfaiye örgütlerinden bir tanesine biz sahibiz. Türk Hava Kurumu'nun uçakları varmış falan da... Uçak falan yok. Bunlar duymaz uydurur, uyduruyorlar.

45 helikopterle çalışıyoruz. Uçak sayımız 5-6'ya çıkmış durumda. Rusya'dan Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan da bir uçağını gönderecek. Bunlarla beraber 6-7'yi uçak sayısı bulacak. En verimli olan bu uçaklar. Çok seri bir süreç içinde yangın söndürmeye ulaşabilen uçaklarla bir etkinlik arzu ediyorlar."

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-41862906
483
38
29
9
8
Emoji İle Tepki Ver
483
38
29
9
8