Yangınlara Müdahale İçin Kullanılan Araç ve Personel Sayıları Açıklandı

98
29
21
7
4
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, son iki gündür Türkiye'yi etkisi altına alan orman yangınları için yaklaşık 4 bin personelin seferber olduğunu, bu süre zarfında 3 uçak, 9 İHA ve 38 helikopter ile havadan müdahale edildiğini açıkladı

Türkiye'nin dört bir yanını saran ve ardında büyük yıkımlar bırakan orman yangınları, yavaş yavaş kontrol altına alınmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 21 ilde çıkan 63 yangından 42'sinin kontrol altına alındığını, çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Gittikçe devasa boyutlara ulaşan yangınlar nedeniyle insanların aklına gelen ilk sorulardan biri, yangınlara kaç personelin, hangi ekipmanlarla müdahale ettiği oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile son iki günde oluşan orman yangınlarına müdahale etmek için kullanılan araçları ve personel sayılarını paylaştı.

"Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber Oluyor" 

yangın

Başkan Fahrettin Altun, "Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber Oluyor" başlığı altında yaklaşık 4 bin personelin, tüm Türkiye'yi etkisi altına alan orman yangınları için hem havadan hem de karadan seferber olduklarını dile getirdi. Altun, aynı zamanda yangınlar için 3 uçağın, 9 İHA'nın ve 38 helikopterin devreye girdiğini belirtirken, bu süre zarfında 20 bin 400 öğün yemek dağıtıldığını vurguladı.

Altun'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu detaylar yer aldı; "İlgili kurum ve kuruluşlarımız, yaklaşık 4 bin personel, yüzlerce araç ve ekipmanla 21 ilimizde çıkan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale ediyor. İki gün içinde çıkan 63 yangının 43’ü kontrol altına alınmıştır. Söndürme çalışmaları titizlikle devam ediyor."

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/gundem/cumhurbaskanligi-iletisim-baskani-altun-orman-yanginlarina-mudahalede-kullanilan-arac-ve-personel-sayilarini-paylasti/2318763
98
29
21
7
4
Emoji İle Tepki Ver
98
29
21
7
4