Google'ın Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Daydream View Özellikleri ve Fiyatı

3
1
0
0
0
Google, sanal gerçeklik teknolojisinde çığır açacak yeni sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View'ı tanıttı.

İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği Google I/O 2016 etkinliğinde yeni sanal gerçeklik platformu Google Daydream'den kısaca bahseden Google, bu akşam düzenlediği etkinlikle birlikte yeni sanal gerçeklik gözlüğü Google Daydream View'ı tanıttı.


Google'ın yeni sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View, bugüne kadar mobilde oluşan sanal gerçeklik algısını baştan yaratarak tam anlamıyla günlük hayatımızın bir parçası olacak sanal gerçeklik deneyimi vaat ediyor.

Google Daydream View'ın özellikleri neler?

Hem bilgisayar hem de mobil platformlarda bugüne kadar çıkan sanal gerçeklik platformların harmanlanmış hali olarak da nitelendirebileceğimiz Daydream View, Daydream platformunu destekleyen akıllı telefonlarla birlikte kullanılabiliyor.

Mobildeki VR gözlüklerine kıyasla çok daha kaliteli bir görüntüyle karşımıza çıkacak Daydream View, Google'ın aldığı çeşitli lisanslarla birlikte sanal gerçeklik platformunda konsol kalitesinde grafiklere sahip video oyunlarını, 360 derece içerikleri ve çeşitli spor liglerini kullanıcılarla buluşturacak. Aynı zamanda pratik ve işlevsel kontrolcüsüyle kontrol edilebilecek Daydream View, genel olarak VR içeriklerinin izlenmesinin yanı sıra kullanıcıyı daha da aktif kılarak tam anlamıyla sanal gerçeklik ortamının içine sokacak.


İlk olarak Google Pixel ve Google Pixel XL akıllı telefonlarıyla birlikte çalışacak Daydream View'ın bundan sonra tanıtılacak yeni Android telefonlar tarafından da desteklenmesi bekleniyor.

Konforlu yapısıyla öne çıkıyor

Özellikle sanal gerçeklik teknolojisini tam anlamıyla hayatımızın bir parçası yapmak isteyen ve uzun süre bu gözlüklerle vakit geçirmemizi isteyen Google, Daydream View sanal gerçeklik gözlüğünü şu an piyasada olan gözlüklere göre hem çok daha konforlu hem de çok daha şık bir şekilde tasarlamış.


Yumuşak kafa bandı ve gövdesi sayesinde uzun süre bile başınızı hem terletmeyecek hem de sıkmayacak Daydream View, hafif yapısıyla da diğer sanal gerçeklik gözlüklerine göre çok daha uzun süre rahatsız olmadan kullanım deneyimi vaat ediyor.

Gelişmiş bir kontrolcüye sahip

Google Daydream View ile birlikte gelen yeni nesil kablosuz kontrolcü, piyasadaki mevcut VR kontrolcülerine göre çok daha basit ve rahat bir kullanım sunuyor. Üzerinde uygulama butonu ve ana ekran butonu bulunan kontrolcüsü, aynı zamanda üst kısmında başparmağın rahat kontrolüne göre tasarlanmış dokunmatik yüzey ile birlikte tıpkı bir fare kolaylığında gözlük başınızda takılıyken bile pratik bir kontrol imkanı sunuyor.

Daydream View'ın fiyatı ne kadar?

Variety sitesinin yayınladığı bir özel habere göre Google'ın yeni sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View, 79 dolar fiyat etiketiyle satışta olacak. Ayrıca çeşitli operatörlerin kampanyalarıyla daha uygun fiyata alınabileceği söylenen Google Daydream View'ın kesin satış fiyatı henüz Google tarafından açıklanmış değil.

Türkiye'de satışa çıkacak mı?

Google'ın her yönüyle cezbedici görünen yeni sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View'ın ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağına yönelik bir bilgi henüz yok. Gelişmeler oldukça sizlerle Webtekno.com üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0