DDoS Saldırısıyla Tüm Ülkenin İnternetini Kestiler!!

2
0
0
0
0
DDoS saldırganları, düzenledikleri saldırılarla Afrika’da bulunan küçük bir ülkenin internetini belirli aralıklarla kestiler.

Bundan yalnızca birkaç gün önce tüm zamanların en büyük kapasiteli DDoS saldırılarından birisi gerçekleştirildi. DNS sağlayıcısı Dyn’in altyapılarının hedef alındığı bu saldırı, Nesnelerin İnterneti’ni kullanan yaklaşık 200.000 cihazla yapıldı. DDoS saldırısında yer alan cihazları kontrol eden botnet’in, yaklaşık 1.1 Tbps veri aktarım kapasiteye sahip olduğu tahmin ediliyordu.

Bu hafta, Botnet 14 olarak tanınan bir başka botnet daha DDoS saldırısı gerçekleştirdi. Dyn’in altyapılarına yapılan saldırıyı andıran bu DDoS saldırısında, Afrika’da bulunan küçük bir ülkenin internet bağlantısı hedef alındı. 500 Gbps veri aktarım kapasitesine sahip olan botnet, ülkenin internetinin belirli aralıklarla kesilmesine neden oldu.

DDoS saldırısını ilk fark eden kişilerden birisi olan ve bununla ilgili bir yazı paylaşan Kevin Beaumont, botnet’in şu ana kadar görülmüş en büyük botnet’lerden birisi olduğunu söyledi. Beaumont, bu botnet ile Dyn’e yapılan saldırıda kullanılan botnet’in kurucularının aynı olduğunu da belirtti.

Kaynak : https://tech.slashdot.org/story/16/11/03/1914257/mirai-botnet-attackers-are-trying-to-knock-an-entire-country-offline?utm_source=feedly1.0mainlinkanon&utm_medium=feed
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0