Discord, Adeta Sinek Avlayan Oyun Mağazasını Kapatma Kararı Aldı

38
16
3
1
1
Discord, Nitro abonelik hizmetinin bir parçası olan oyun kütüphanesini kaldırıyor. Şirket, yaptığı açıklamada abonelerin büyük bir çoğunluğunun bu oyunları oynamadığını belirtti.

Günümüzün en çok kullanılan sesli iletişim programlarından biri olan Discord, Nitro adında bir abonelik sistemine sahip. Şirketin Nitro ismini verdiği abonelik sisteminde aylık 10 dolara birtakım geliştirmelerle birlikte abonelere ücretsiz oyunlar sunuluyordu fakat Discord, Nitro abonelik sisteminin bir parçası olan ücretsiz oyun kütüphanesini kaldırıyor. Şirket, Xbox Game Pass, Uplay+ ve Origin ile rekabete girmemeyi tercih etti.

Discord, çok az abonenin Nitro Games'ten faydalandığını söylüyor:

discord nitro oyun kütüphanesini kaldırıyor

Discord, yaptığı açıklamada “Bu oyunları oynamayı sevenler olduğu hâlde gerçek şu ki Nitro abonelerinin çoğunluğu bu oyunları oynamıyor. Bu yüzden dikkatlice düşündükten sonra oyun abonelik sistemimizi devam ettirmeme kararı aldık” dedi. Nitro Games kataloğu, 15 Ekim'den itibaren kaldırılacak. Discord, hâlihazırda Nitro abonesi olup bu değişime tepki gösterebilecek kişilerin olabileceğini öngörerek mevcut abonelerine abonelik sonlandırma ve ücret iadesi yapmaya istekli olduğunu belirtti.

Oyun aboneliğini sona erdirse bile ücretsiz kullanımı oldukça yukarıya çıkaran Nitro aboneliği, Discord’da ekstra özellik isteyen kullanıcılar için faaliyetine devam edecek. Discord, “Nitro'nun somunları ve cıvataları üç yıldan beri değişmiş olsa da ruh aynı kalıyor” açıklamasını yaptı.

Discord’un daha fazla kullanıcı çekebilmek için başlatmış olduğu oyun abonelik sisteminin başarısız olmasının nedenlerinden birisi de oyun kütüphanesindeki oyunlardı. Artık birçok firmanın kendi oyun abonelik sistemi bulunuyor ve bu servisler gerçekten iyi oyunlarla abonelerinin karşısına çıkıyor. Discord’un oyun kütüphanesi ise oyuncuları cezbedecek oyunlara sahip değildi. Discord, gerçek misyonu olan anlık iletişime odaklanmaya devam edecek.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/13/20864278/discord-nitro-games-subscription-bundle-discontinued
38
16
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
16
3
1
1