Disney, Yeni The Lion King ve Aladdin Oyunlarını Duyurdu

14
3
2
1
1
Disney'in en popüler iki eseri, The Lion King ve Aladdin'in remastered oyunları hazırlanıyor. İlerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek olan oyunlarla ilgili herhangi bir bilgiyse bulunmuyor.

Son dönemlerde "Remastered" oyunlar iyiden iyiye popüler hale geliyor. Bu olay, geçmiş dönemlerde hatta belki de 20 yıl önce üretilen bir oyunun, grafik ve ses efektleri açısından yenilenerek tekrardan piyasaya sürülmesini ifade ediyor. Şimdiyse remastered oyunlara iki üye daha ekleniyor. Disney'in iki önemli markasının remastered oyun versiyonları, ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek.

Disney'in bu popüler eserleri The Lion King ve Aladdin. Geçtiğimiz aylarda vizyona giren Aladdin filmi olumlu olanlar kadar olumsuz eleştiriler almış, yeniden yorumlanan The Lion King ise hem nostalji severleri hem de ormanın kralıyla yeni tanışanları memnun etmiş durumda.

disney

Aslına bakılacak olursa hem Aladdin hem de The Lion King'in oyun tarihleri, bir hayli geçmişe dayanıyor. Aladdin'in oyun versiyonu 1992, The Lion King'in oyun versiyonuysa 1993 yılına dayanıyor. Ancak o dönemlerde piyasaya sürülen oyunlar, "SEGA Genesis" destekliydi. Sonradansa oyunlar, Game Boy, NES ve DOS bilgisayarlarda da oynanabilir hale geldi.

Remastered oyunlarla ilgiliyse herhangi bir bilgi söz konusu değil. Oyunların nasıl olacağı, nelerden oluşacağı ve piyasaya ne zaman sürüleceği bilinmiyor. 

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/08/27/the-lion-king-aladdin-remaster-games-gamestop/
14
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
1