Dünya Çapında Ses Getirmiş 15 Film ve Bu Filmlerin Şaşırtıcı Sırları

107
18
16
14
13
Filmler, bizi gerçek hayatın sıkıcılığından, zorluklarından, koşuşturmacasından vs. uzaklaştırır ve en azından, kısa bir süreliğine de olsa renkli ve fantastik dünyalara götürür.

Ve bu bizi eğlendiren, hüzünlendiren, korkutan, mutlu eden; ama ortak nokta olarak 'başka dünyalara götüren' filmlerin arkasında, pek çok ilginç hikaye vardır...

1. Guardians of the Galaxy

Chris Pratt, Galaksinin Koruyucuları'nda kullandığı Star Lord kostümünü setten çaldı. Fakat bunu yapmasının nedeni; hastanelerdeki, Star Lord'la tanışmak isteyebilecek hasta çocukları gerçek kostümüyle ziyaret edebilmek istemesiydi.

2. The Godfather

Baba filminin o ünlü sahnesindeki kedi, aslında senaryoda yoktu. Paramount Stüdyolarının etrafında dolaşan kedi, çekimler esnasında birkaç defa kadraja girmiş ve her defasında da yönetmen Francis Ford Coppola tarafından setin dışına gönderilmiştir. Ancak kedi de bir yolunu bulup, tekrar tekrar geri gelmiştir. Ve en sonunda, Coppola "Motor" dedikten sonra bir anda sahneye atılıp Marlon Brando'nun kucağına oturunca, filmin oyuncularından biri olmasına karar verilmiştir.

3. The Terminator

Filmin çekimleri sürerken, Arnold Schwarzenegger öğle yemeği için Los Angeles şehir merkezinde bir restorana gitmişti ve yüzünde Terminatör makyajıyla dışarı çıktığını, insanların ona tuhaf bakışları sayesinde fark edebilmişti.

4. Titanic

Kate Winslet, senaryoya göre Leonardo DiCaprio'nun önünde çıplak kalması gerektiğini öğrendikten sonra, aralarındaki buzları kırma adına filmden önce DiCaprio'nun önünde soyunmuştu.

5. Schindler's List

Filmin kostüm tasarımcısı, ihtiyaçları olan 20.000 kostüm için ilan verdi. Polonya'da ekonomik koşullar kötü olduğundan, birçok kişi hala 1930'lardan ve 40'lardan sahip oldukları kıyafetleri satmaya hevesliydi. Oyuncular kostüm olarak, bu insanların gerçekten giydiği kıyafetleri kullandı.

6. Jurassic Park

Velociraptorların iletişim kurarken çıkardıkları sesler, kaplumbağaların seks esnasında çıkardıkları seslerden oluşturulmuştu.

7. The Pianist

Rolünün gerektirdiği kayıp hissi'ni yakalayabilmek için Adrien Brody evinden ayrıldı, arabasını sattı ve uzun süre hiç televizyon seyretmedi.

8. Rocky 4

Sylvester Stallone, boks sahnelerinin daha gerçekçi görünmesini istiyordu. Bir gün, Dolph Lundgren'den ona gerçekten vurmasını istedi. Sonuç ise, kendisini 4 gün boyunca yoğun bakımda bırakan bir yumruktu.

9. The Maze Runner

Prodüksiyon, filmi çekecekleri bölgelerin yılansız olduğundan emin olmak için yılan avcılarını işe almak zorunda kaldı. Çekimler başlamadan evvel, avcılar 25 zehirli yılan buldular. En büyüğü ise bir çıngıraklı yılandı.

10. Black Swan

Natalie Portman, rolü için bir yıl boyunca dans eğitimi almakla kalmadı; aynı zamanda, filme yatırımcılar bulunana dek, bu eğitiminin parasını kendi cebinden ödedi.

11. Charlie and the Chocolate Factory

Nestlé, bu film için 1.850 tane gerçek çikolata göndermişti.

12. Prometheus

Besteci Marc Streitenfeld, orkestranın kompozisyonlarını geriye doğru çalmasına ve daha sonra film için kompozisyonları dijital olarak tersine çevirmesine neden oldu. Bu, müziği olağandışı ve rahatsız edici bir hale getirdi ve zaten istenilen de tam olarak buydu.

13. Avatar

James Cameron, CGI etkilerini Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'deki Gollum'da görünce, bu filmi yapmak için yeterli teknolojinin var olduğuna ikna oldu.

14. Perfume: The Story of a Murderer

Balık Pazarı sahneleri Barcelona'nın gotik mahallesinde çekildi. Çekimler boyunca 2,5 ton balık ve 1 ton et kullanıldı. İnsanlar, 10 km uzaktan bile havada kötü bir koku olduğunu bildirdiler.

15. Spring Breakers

Selena Gomez, daha önce hiç sigara içmediği için nasıl sigara içildiğini bilmiyordu. Bu yüzden, çekimler öncesinde ona sigara içmeyi öğrettiler.

Kaynak : https://onedio.com/haber/daha-once-duymadiginiza-eminiz-dunyaya-ses-getirmis-filmlerin-35-sasirtici-ve-gizli-kalmis-sirri-828931
107
18
16
14
13
Emoji İle Tepki Ver
107
18
16
14
13