Dünyadaki Dolar Milyarderlerinin Sayısı ve Yaşadığı Şehirler (Listede İstanbul da Var)

56
12
11
9
5
Wealth-X adlı araştırma şirketi, dünya üzerinde kaç dolar milyarderi olduğunu ve nerelerde yaşadıklarını inceleyen bir rapor yayımladı.

Dolar milyarderi olmak, muhtemelen hırslı girişimcilerinin hepsinin hayalidir. Araştırma şirketi Wealth-X, dünya üzerinde kaç kişinin bir milyar dolar veya daha fazla servete sahip olduğunu araştırdı.

Dünya üzerinde 2 bin 604 kişi dolar milyarderi olarak adlandırılıyor. Bu kişilerin sayısında geçen yıla kıyasla azalma var, geçen yıl bu kişilerin sayısı 150 kişi fazlaydı. Milyarderlerin toplam serveti de azalmış durumda. Geçen yıl toplamda 9.2 trilyon dolar serveti bulunan dolar milyarderlerinin toplam zenginliği bu yıl 8.6 trilyona geriledi.

Dünya genelinde en çok milyarderin yaşadığı şehirler de açıklandı.

Listenin en üstünde New York var. New York’ta ikamet eden milyarder sayısı 105. ABD’nin bu ünlü şehrindeki milyarder nüfusu geçen yıldan bu yana iki kişi arttı. New York, 100’den fazla milyarderin yaşadığı tek şehir oldu.

İkinci sırayı ise Hong Kong aldı. Çin’in bu özerk bölgesinde yaşayan milyarder sayısı ise 87. Hong Kong’da geçen yıl 93 milyarder bulunuyordu.

Üçüncü sırada ise San Francisco yer alıyor. 75 milyardere ev sahipliği yapan şehirde geçen yıldan bu yana milyarder nüfusu 1 kişi artış gösterdi.

İlk 10 sırayı tamamlayan diğer şehirler (ve milyarder sayıları) ise şöyle oldu:

  • Moskova (70)
  • Londra (65)
  • Pekin (55)
  • Singapur (39)
  • Los Angeles (39)
  • Dubai (38)
  • Mumbai (38)

Bu listeye Shenzen (37), Sao Paulo (33), İstanbul (32), Hangzhou (31) ve Tokyo (28) de dahil edildiğinde dünya üzerindeki dolar milyarderlerinin yüzde 30’unun yaşadığı yerler ortaya çıkmış oluyor. Genel olarak ABD ve batılı ülkelerde dolar milyarderi sayısı artarken Asya ve Güneydoğu Asya’daki milyarderlerin sayısında azalma göze çarpıyor. İstanbul da geçen yıldan bu yana milyarder sayısında düşüş yaşanan şehirler arasında yer alıyor. Geçen yıl 36 olan milyarder sayısı bu yıl 32’ye düşmüş durumda.

Kaynak : https://www.haberturk.com/en-cok-milyarder-bu-sehirlerde-yasiyor-2461294-ekonomi
56
12
11
9
5
Emoji İle Tepki Ver
56
12
11
9
5