Huawei, Artan ABD Baskısına Rağmen İlk Çeyrekte %39 Büyüme Gerçekleştirdi

19
12
6
1
0
Reuters’in haberine göre Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei, ilk çeyrekte gelirini %39 artırarak 26,81 milyar dolara yükselttiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Shenzhen merkezli firma, net kar marjının; geçen yılın aynı dönemine göre %8 civarında daha yüksek olduğunu belirtse de net karını açıklamadı.

Üstelik bu büyüme, Washington’un Huawei ekipmanlarının casusluk için kullanılabileceğini öne sürdüğü ve müttefiklerine şirketin yeni nesil 5G mobil ağlar kurmasını yasaklamasını telkin ettiği bir ortamda gerçekleşti.

Huawei casusluk iddialarını reddetti ve yerleşkesini basına açtı. Şirketin kurucusu Ren Zhengfei mesaisini medya röportajlarına ayırarak benzeri görülmemiş bir medya kampanyası başlattı.

Aynı zamanda dünyanın en iyi akıllı telefon üreticilerinden olan Çinli firma, geçen hafta ABD’nin karalama kampanyalarına rağmen 5G telekomünikasyon ekipmanı sağlamak için kazandığı sözleşme sayısının da arttığını belirtti.

Huawei, Mart ayının sonuna kadar nakliye şirketleriyle 40 ticari 5G sözleşmesi imzaladı. 70.000'den fazla 5G baz istasyonunu dünya pazarlarına gönderdi. Mayıs ayının sonuna kadarsa 100.000 istasyon göndermeyi beklediğini belirtti.

Huawei ağ işlerinden sorumlu departman, 2018'de son iki yıldaki ilk gelir düşüşünü görmüştü. Ancak Ren Zhengfei, CNBC ile yaptığı görüşmede, ağ ekipmanı satışlarının %15, tüketici işleri satışlarının ise ilk çeyrekte %70'den fazla arttığını söyledi.

Şirketin dönüşümlü CEO’su Guo Ping; tüketim, nakliye ve girişimcilik alanlarında şirketin bu yıl çift haneli rakamlara ulaşmasını beklediğini söyledi.

Her ne kadar Huawei geçtiğimiz yılla bu yılın sonuçlarını karşılaştırmasa da bir gelişme kaydettiğini görüyoruz. Zira Strategy Analytics verilerine göre geçen yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık 20 milyondan fazla cihaz satmış durumda.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/22/huawei-q1-revenue-grows-39-to-27-billion-amid-heightened-u-s-pressure/
19
12
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
12
6
1
0