Arduino, çok basit ve ucuz bir geliştirme kartıdır.. Aklınıza gelebilecek pek çok uygulama için kullanılabilen bu cihazlar, pek çok farklı kullanım alanına sahip. Bu kartı kullanarak ilkokul seviyesindeki kodlama çalışmalarından gelişmiş mühendislik işlemlerine kadar pek çok şey yapabilirsiniz.
Atto, dünyanın en küçük Arduino uyumlu kartı. Bu kartı kullanabileceğiniz ilginç alanlar var. Ruh halinize göre kıyafetinizin rengini değiştirebilmek mi istiyorsunuz? Hastalarınızın sağlık durumunda bir değişiklik olduğunda size haber verecek bir cihaz mı geliştirmeyi planlıyorsunuz? Bu 10.3 mm x 11.5 mm boyundaki kart tam size göre (Ya da genel olarak Arduino). Arduino, epey büyük bir komüniteye ve desteğe sahip.
Ekip ilk olarak akıllarındaki fikri kağıda dökmekle işe başladı. İstenen özellikleri yazarak hedefini belirleyen takım, gerekli malzemeleri de böylece belirledi.
Ardından da devre tasarımına başlayan ekip, özellikle şematik ve yerleşim konusunda büyük özen gösterdi. Daha sonra da fiziksel parçaları, bakımı ve kullanımı kolay olacak şekilde yerleştirdiler.
Geçmişe Gitmek İsteyenlere, Arduino ile Altair 8800!
Ucuz olduğu için işçiliği kendileri yaparak parçaları birleştiren, devre kartlarını ise Çin’de yaptıran girişimciler, prototipin yazılımını da tasarladı.
Cihazın testlerini ve kontrollerini yapan, bu esnada da birkaç tanesini kaybeden (sonuçta çok küçükler) araştırmacılar, amaçladıkları noktaya ulaştıklarını belirtti.