Electronic Arts’ın Açığından Faydalanan Bir Hacker Grubu, Milyonlarca Dolar Para Kaldırdı!

0
0
0
0
0
Electronic Arts’ın Açığından Faydalanan Bir Hacker Grubu, Milyonlarca Dolar Para Kaldırdı!
FBI, bir grup hackerın Electronic Arts’daki açıktan faydalanarak milyonlarca dolarlık vurgun yapıldığına inanıyor.

Dün sabah Teksas’ta görülen mahkemede bir hacker, EA sunucularında bulduğu bir açıktan faydalanarak üç hacker arkadaşıyla birlikte FIFA coin’lerini (paralarını) aklama suçundan yargılandı. FBI, Anthony Clark ismindeki sanığın diğer hackerlarla birlikte bu açık sayesinde 15 ila 18 milyon dolar arasında bir para akışı sağladığını iddia ediyor.

FIFA coin’leri, EA’nın oyun içi para birimi olup, oyundaki futbolcuların satın alınmasını sağlıyor. Bu coin’leri kazanmak için de ya maç yapılması ya da gerçek parayla satın alınması gerekiyor. FBI’ın iddianamesine göre Clark ve hacker arkadaşları, EA’nın sunucularına yanlış sinyaller göndererek buradaki FIFA paralarını üreten bir araç inşa ettiler. Bu sayede elde edilen FIFA paralarını da üçüncü parti satıcılara satarak milyonlarca dolar gelir elde ettiler. FBI’a göre bu olay 2013 yılında başladı (kesin tarih bilinmiyor) ve 2015’in Eylül ayına kadar devam etti. 

Ayrıca bu grubun, Xbox Underground isimli bir hacker grubuyla bağlantılı oldukları söyleniyor. Xbox Underground üyesi Austin Alcala, bu davayla ilgili FBI ile işbirliği yaparak o yılda, Interactive Disassembler adlı bir program ile ters mühendislik yaparak Xbox’ın geliştirici kitinden FIFA 14’ün korsan kopyasını çıkardıklarını söyledi. Bir nevi bu hacker grubunu ifşa eden Alcala, FBI’ın çevrimiçi hesaplara ve mesajlara erişmesini sağlayarak Clark ve diğer sanıklar hakkındaki iddianameye katkıda bulunmuş oldu. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0