Elon Musk, Bir Günde En Fazla Para Kaybeden İnsan Olarak Tarihe Geçti

109
54
26
8
5
Son borsa gününde Tesla hisselerinin çakılmasıyla servetinden 16,5 milyar dolar kaybeden Elon Musk, bir günde en fazla para kaybeden insan olarak tarihe geçti. Elon Musk'ı takip eden kişi ise dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos oldu.

21. yüzyılın en başarılı ve bir o kadar tartışmalı iş insanlarından Elon Musk, para mevzubahis olduğunda haberlerimize genellikle ‘servetini artırdı’ şeklinde konu olsa da bu kez, dünyanın bir günde en fazla para kaybeden insanı olarak karşımıza çıkmış durumda.

Tesla’nın ABD’deki en büyük rakiplerinden Nikola Corp. ile General Motors Co.’nun ortaklık kurduğu haberleri, Tesla hisselerinin New York borsasında çakılmasına neden oldu. Tabii olarak Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk, bu düşüşten çok ciddi şekilde etkilendi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin 10 insanı

dünyanın en zengin 10 insanı

Dünyanın, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre altıncı, Forbes Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi’ne göre ise sekizinci en zengin insanı olan Elon musk, son borsa gününde servetinde 16 milyar doların üzerinde (Bloomberg’e göre 16,3 milyar dolar, Forbes’a göre 16,5 milyar dolar) kayıp yaşadı.

Boşanma, yeniden dağıtım, miras gibi spesifik durumlar dışarıda bırakıldığında Elon Musk’ın bu büyük kaybı, bir insanın bir borsa gününde yaşadığı en büyük kayıp olarak kayıtlara geçti. Ancak Musk zirvede yer alıyor olsa da kaybeden tek kişi olmadığını söyleyebiliriz.

Forbes'a göre Elon Musk, bir günde 16,5 milyar dolar kaybetti

 

forbes elon musk

Dünyanın en zengin 10 insanının son borsa günündeki servet değişimlerine baktığımızda Bloomberg’e göre en zengin 10 insandan 9’unun, Forbes’a göre ise en zengin 10 insandan 8’inin servetinde ciddi kayıplar yaşadığını görüyoruz.

185 milyar dolarlık toplam serveti ile dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Amazon CEO’su Jeff Bezos, son borsa gününde yaşadığı 7,9 milyar dolarlık kayıp ile Elon Musk’ın ardından en fazla kayıp yaşayan isim konumunda.

Kaynak : https://www.bloombergquint.com/technology/elon-musk-loses-record-16-3-billion-with-wild-wealth-swings
109
54
26
8
5
Emoji İle Tepki Ver
109
54
26
8
5