Elon Musk, Elektrikli Otomobiline ‘Turbo’ Adını Veren Porsche ile Alay Etti

68
37
14
7
6
Alman otomobil üreticisi Porsche, yeni Taycan modelleri arasında Turbo’yu da tanıtmıştı. Elon Musk bu ismi Twitter’da alaya aldı.

Otomobillerde sık sık karşımıza çıkan terimlerden bir tanesi 'turbo' terimidir. Bu terim, Porsche’un yeni elektrikli otomobili Taycan’ın bir modelinde de kullanıldı. Elon Musk da bu durumu Twitter’da iğneledi. 

Tesla CEO’su, attığı tweette “Um Porsche, Turbo sözcüğü sizin düşündüğünüz anlama gelmiyor” dedi. Turbo, motorun hava girişini artırarak performansı artırmayı sağlayan ve içten yanmalı motorlarda kullanılan turbo şarj teriminin kısaltmasıdır. 

Porsche, uzun süredir beklenen Taycan’ın üç farklı modelini tanıtmıştı. Temel model olan Taycan’ın yaklaşık 150 bin dolarlık bir etiketi bulunurken daha gelişmiş Taycan Turbo ve Taycan Turbo S ise daha pahalı olacak. 

Hatalı isimlendirmeyi tek fark eden tabii ki yalnızca Musk olmadı. 

AutoBlog’dan Resse Counts, “Porsche bu ismi aracın diğerlerinden daha üst seviyede olduğunu anlaması için kullandığını söylüyor, ama biz yine de biraz aptalca buluyoruz.” diye yazdı.

porsche taycan

Turbo ve Turbo S modeller, yeni “Overboost” adlı teknolojiyi kullanıyor. Böylece firmanın tabiriyle ‘sadece’ 670 beygir güç üreten motorun performansı 751 beygire çıkıyor. Bu da aracın 0-100 kilometre hızlanmasını yalnızca 2,6 saniyede gerçekleştirebilmesini sağlıyor. 

Teknik olarak Tesla Model S, 0-100 kilometre hızlanmasında 2,4 saniyelik performansıyla öne çıksa da uzmanlar, Taycan kullanmayı çok daha farklı hale getirecek pek çok özellik olacağından emin. İki araç arasındaki sürüş deneyimi farkının, Taycan'ın 50 bin dolar daha yüksek olan fiyatını açıklamaya yetip yetmeyeceği ise başka bir soru. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/elon-musk-porsche-turbo
68
37
14
7
6
Emoji İle Tepki Ver
68
37
14
7
6