Elon Musk'ın ‘Mars’ı Bombalayalım’ Tişörtleri Satışa Sunuldu

45
8
1
1
1
Mizah anlayışı ve zekasıyla kalbimizde taht kuran Elon Musk, geçtiğimiz gün attığı tweet ile gündeme oturmuştu. Musk, tweetinde verdiği sözü yerine getirdi ve 'Mars'ı Bombalayalım' tişörtlerini satışa sundu.

Geçtiğimiz gün bomba gibi bir tweet atarak yeniden gündeme oturan Elon Musk bugün attığı tweette verdiği sözü tuttu. Muhtemelen fazla zekanın getirdiği yoğunluk hissinden kaçmak isteyen ve bunun için Twitter’ı kullanan Elon abimiz, tweetinde verdiği tişört sözünü tuttu ve tişörtleri satışa sundu.

Attığı ‘Mars’ı Bombalayalım’ tweetinin altına ‘Tişörtler yakında geliyor’ tweetini ekleyen Musk, geçtiğimiz saatlerde attığı tweette sözünü tuttuğunu gösterdi. SpaceX CEO’su Musk, attığı tweette tişörtlerin fotoğraflarını paylaştı. Bize göre tişörtler gayet güzel duruyor.

Elon Musk bu fikrini şakaya vuruyor olabilir mi?

elon musk mars

Elon Musk’ın Mars’a kafayı takmış olduğunu bilmemek elde değil. Kendisinin mizah anlayışı ya cidden çok iyi, ya da içinde gerçek bir şeytan yatıyor. Sürekli şeytani fikirlerini esprili dil ile paylaşan Musk belki de tüm fikirlerini ciddi olarak düşünüyordur. Mars’ı bombalama fikrinin geçmişine şöyle bir göz atalım:

Elon Musk 2015 yılında bir verdiği bir röportajda Mars’ın Dünya gibi yaşanabilir bir yer yapmanın mümkün olduğunu söylemişti. Röportajda bunu nasıl yapacağını soran Stephen Colbert’e cevabı ise en hızlı yolun kutuplara nükleer bomba atılması şeklinde olmuştu. Aşağıdaki videoyu ikinci dakikasından itibaren izlerseniz sözlerini duyabilirsiniz.

Peki neden Mars’ı bombalamak en hızlı yol? Buradaki amaç, Mars’ın kutuplarında hapsolmuş suları buharlaştırmak. Bu sayede atmosfere karbondioksit gazı salınacak ve gezegende sera etkisi başlayacak.

Musk’a göre bu yol Mars’ı kolonize etmeye giden en hızlı yol. Ancak Mars’ı bombalama fikri de o kadar sağlıklı değil. 2018 yılında Colorado ve Kuzey Arizona Üniversiteleri karbondioksit kullanarak Mars’ı yaşanabilir hale getirmenin olasılığı üzerine çalışmalar yaptılar. Vardıkları sonuç ise bugünkü teknolojinin böyle bir şey yapmaya elverişli olmadığı yönündeydi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Musk abimiz gerçekten bir ‘super villain’ olabilir mi? Bu arada, eğer Elon Musk’ın yeni tişörtünü almak isterseniz buraya tıklayarak SpaceX'in sitesine ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-makes-t-shirts-supporting-idea-to-nuke-mars-2019-8?utm_source=feedly&utm_medium=referral
45
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
8
1
1
1