SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink Uyduları Üzerinden Tweet Attı

43
23
6
5
2
Elon Musk'ın dünya genelinde hızlı ve ucuz internet hayali, her geçen gün gerçek olma yolunda ilerliyor. Musk, uzayda bulunan Starlink uydularını kullanarak Twitter üzerinden paylaşım yaptı ve hedefe bir adım daha yaklaşıldığını tüm dünyaya gösterdi.

Elon Musk’ın dünya genelinde internet erişimi sağlamak için SpaceX bünyesinde geliştirdiği Starlink projesinin ilk sonucu fikrin sahibi Elon Musk ile alındı. Musk, Starlink uydularını kullanarak Twitter’dan paylaşım yaptı. CEO, paylaşımında "Bu tweet'i Starlink uydusu üzerinden gönderiyorum" ifadesini kullandı.

Elon Musk, paylaşım gerçekleştikten iki dakika sonra aynı tweet'e yorum da yaptı. Musk’ın Starlink uydusu üzerinden attığı tweet'e yaptığı yorum ise "Vay be, çalıştı!" şeklinde oldu.

Starlink ile dünya çapında hızlı ve ucuz internet geliyor:

space x elon musk starlink uydusu

SpaceX, Starlink uydularının uzaya yerleşmesiyle tüm dünyanın hızlı ve ucuz internet erişimine sahip olacağını açıklamıştı. Şirketin planı, uzaya 12.000 Starlink uydusu göndermekti ancak bu sayı, geçtiğimiz günlerde yapılan başvuruyla 42.000’e yükseldi. SpaceX, gönderilmesi planlanan toplam 42.000 uydunun şu ana kadar yalnızca 60 tanesini uzaya gönderdi.

SpaceX’in internet planlarını gerçekleştirmesini sağlayacak Starlink uyduları, birçok yönden de eleştiri topladı. Dünyanın değişik yerlerinde bu planın olumlu yönleri konuşulsa da uzmanlar, uyduların çok büyük tehlikelere yol açabileceğini söylüyorlar. Bu tehlikeler arasında Starlink uydularının gözle görülebilir yıldızları engelleyecek olması ve gelecekte bir uydu çöplüğünün oluşması ihtimali de bulunuyor.

'Starlink uyduları uzayı çöplüğe çevirmeyecek'

starlink uydusu

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre ise uydular, herhangi bir çöplüğe yol açmayacak. Ayrıca bahsedilen bir başka sorun olan diğer uyduların faaliyetini engelleme ihtimali de SpaceX tarafından cevaplandı. Şirket, Starlink uydularının diğer uyduları etkilemeyeceğini söyledi.

Starlink uyduları, diğer uydulara göre daha alçak irtifalarda bulunduğu için başka bir soruna da yol açabileceği söylenmişti. Buna göre Starlink uyduları, gece çok parlak ve net olarak görülebildiklerinden gökyüzünü mahvedecek. SpaceX uydularının Hollanda'da UFO sanılmasının buna bir örnek olabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/elon-musk-tweeted-spacex-satellite-internet
43
23
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
43
23
6
5
2