Elon Musk, Boring Company Şirketiyle Çin'e Tünel Açmaya Hazırlanıyor

14
7
3
2
0
2016 yılının sonlarında Elon Musk tarafından kurulan alt yapı ve tünel inşaat şirketi olan The Boring Company, Çin’de yapılacak olan bazı projeler için hizmet verecek.

29-31 Ağustos tarihlerinde Şangay'da gerçekleşen Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda konuşma yapacak olan Tesla'nın kurucusu Musk, tünel oluşturma ve taşımacılık şirketi The Boring Company'nin bu ay sonunda Çin'de piyasaya sürüleceğini bir tweetle açıkladı. Bu etkinlik kapsamında da Boring Company’nin Çin’deki faaliyetleri hakkında açıklama yapacağını belirtti.

Elon Musk, ayrıca bir Twitter kullanıcısının kendisine yönelttiği “Boring Company su altı tünelleri de inşa edecek mi?” sorusunu basitçe yanıtlayarak, “Evet” cevabını verdi.

The Boring Company, hali hazırda Las Vegas’ta bir tünel çalışmasını yürütüyor. Las Vegas projesinin amacı ise bir yeraltı taşımacılığı ile insanları trafik derdinden kurtarmak.

Bir metro projesinden farklı olarak Musk, 2 farklı tünelde taşımacılık yapmayı amaçlıyor. Tünellerden biri otonom araçlar için olacak, diğer tünelde ise Tesla araçlarla insanlar taşınacak. Bu proje için ise toplamda 48,7 milyon dolar harcanacak.

Boring Company Prototip

Yatırıcımların da ilgisini çeken The Boring Company, geçtiğimiz günlerde 120 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Elon Musk’ın gelecek planları içerisinde, The Boring Company’i dünyanın her tarafına yaymak bulunuyor. Bu kapsamda Çin, şirketin geleceği konusunda önemli bir gelişme sayılabilir.

Çin’e açılacak yeni tünel hakkında detaylar henüz belli olmasa da tünelin, Las Vegas Projesi’nde olduğu gibi benzer ulaşım amaçları için kullanılması bekleniyor. Proje hakkında detaylı bilgileri ise bu ay sonunda gerçekleşecek olan Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/03/elon-musk-says-the-boring-company-will-launch-in-china-this-month/
14
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
3
2
0