Evlerinin Ahırını Kütüphaneye Çeviren Koca Yürekli Lise Öğrencisi!

1
0
0
0
0
İçinizi ısıtacak, son derece güzel ve örnek olabilecek bir olay.

Aydınlığa ve entellektüel birikim dolayında oluşmuş zekaya sahip bireylere son derece ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, içimizdeki umudu filizlendiren şeyler hala oluyor.

Haberimize konu olan olay, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde gerçekleşmiş. Kitap okumayı oldukça seven 17 yaşındaki lise öğrencisi Hüseyin Ege Kök, 6 ay kadar önce vefat eden annesinden kalan 150 kitap ile evinin ahırını kütüphaneye çevirmiş.

O zamanlar kütüphanesi için sadece 150 kitabı bulunan Hüseyin'e yapılan kitap desteği çığ gibi artınca ''Yüksel'in Kütüphanesi'' şimdilerde 3 bin 500 kitap ile dolup taşmakta ve sayı giderek artıyor.

Karaçarlı Köyü'nde bulunan kütüphanede kitap okuma salonu da mevcut. Üstelik sık sık okuma etkinlikleri ve eğitici, öğretici filmler de çocuklara izletilmekte. Kütüphaneyi kuran Hüseyin Ege Kök'ün açıklamaları şu şekilde:

"Okuma alışkanlığının artması amacıyla bu yola çıktım. Öncelikle bir traktörün römorkunda yakın köyler dahil gezerek kitap dağıtmaya başladık. İlk olarak annemden kalan 150 kitapla başladık ve geldiğimiz süreçte ise yaklaşık 3 bin 500 kitabımız oldu. Kütüphanemizin ilk kitaplarını annemden aldığım için biz de onun adını kütüphanemize verdik. Bundan sonra gelecek olan kitapları da ihtiyaç sahibi okullara vermeyi düşünüyoruz. Amacımız Türkiye'yi aydınlığa kavuşturmak."

Kaynak : https://seyler.eksisozluk.com/evlerinin-ahirini-binlerce-kitapla-kutuphaneye-ceviren-lise-ogrencisi
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0