Exynos 1000, Snapdragon 875'ten Daha Zayıf Olacak

39
15
9
2
0
Samsung'un bir sonraki Galaxy S serisine güç vermesi beklenen Exynos 1000 işlemcilerin Snapdragon 875'ten daha zayıf olması bekleniyor. Performans noktasında Qualcomm imzalı işlemcinin gerisinde kalacağı söylenen Exynos 1000'in güç tüketimi noktasındaysa daha iyi sonuç vereceği iddia ediliyor.

Teknoloji devi Samsung'un akıllı telefon sektöründeki ürün gamı bir hayli geniş. Giriş seviyesi cihazlardan amiral gemilerine kadar birçok farklı ürün piyasaya süren Güney Koreli firma, özellikle amiral gemisi cihazlarında tercih ettiği Exynos işlemciler nedeniyle her seferinde eleştirileri oklarının hedefi hâline geliyor.

Bilmeyenler için kısa bir özet geçmek gerekirse firma, üst düzey akıllı telefonlarını yalnızca ABD ve birkaç bölgede en güncel Snapdragon işlemcilerle donatıyor. Ülkemiz de dahil olmak üzere diğer birçok pazarda cihazlar, Snapdragon işlemcilerden daha zayıf olan Samsung'un kendi ürettiği Exynos işlemcilerle piyasaya sürülüyor. Bu durum da doğal olarak birçok kullanıcının canını sıkıyor.

Exynos 1000 işlemciler, performans anlamında Snapdragon 875'in arkasında kalacak:

Exynos

Snapdragon ile Exynos işlemciler arasındaki fark her geçen yıl biraz daha kapansa da sızdırılan bilgiler, Samsung'un bir sonraki amiral gemisi işlemcisi Exynos 1000'in de performans anlamında Qualcomm Snapdragon 875'ten daha zayıf kalacağını gösteriyor.

Exynos çiplerin yapay zekâ ve performans tarafında Kirin ve Snapdragon yonga setlerinin gerisinde olduğu pek çok kişi tarafından kabul gören bir gerçek olsa da yeni nesil S5E9840'in (ya da Exynos 1000) güç tüketimi noktasında Snapdragon 875'e kıyasla daha iyi olacağına dair söylentilerin ortalıkta dolaştığını da belirtelim.

AMD GPU'lar 2022 yılına kaldı:

Exynos AMD

Sızıntılarla ünlü Twitter kullanıcı Ice Universe, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda Samsung Galaxy S21 Ultra'nın Exynos 1000 ile donatılacağını söylemişti. Bununla birlikte Samsung'un gelecek yılki S serisi amiral gemilerinin AMD GPU'larını kullanmayacağı ve bunun yerine Mali-G78 GPU ile geleceği de iddia edildi. Bu da AMD'nin yeni RDNA GPU teknolojisini kullanan Exynos 1000 işlemci sızıntılarının yanlış olabileceği anlamına geliyor.

Sızıntıların kaynağı olan Ice Universe, Samsung'un AMD GPU'larını 2022 yılında kullanacağına inanıyor. Bu sebeple Exynos işlemcilerin bu yıl da Snapdragon işlemcilerin gerisinde kalacağını varsayabiliriz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/30/will-exynos-1000-become-the-biggest-shortcoming-of-galaxy-s21-ultra/
39
15
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
15
9
2
0