Facebook, Dev Uçak Projesini İptal Ettiğini Duyurdu

30
10
4
3
2
Facebook, 2015 yılının Mart ayında düzenlenen bir konferansta; dünyada internet erişimi bulunmayan insanlara, güneş enerjili bir uçak geliştirerek internet sağlamayı planladığını bildirmişti. Fakat işler planlandığı gibi yürümedi ve söz konusu uçak projesi iptal edildi.

Facebook, gerçekleştirdiği F8 konferansında tanıttığı Aquila ile, küçük uçak modellerinde yaptığı testlerde başarı sağlamıştı. Projenin gayesi, geliştireceği Boeing 737 boyutlarındaki uçak ile dünyada internet erişimi bulunmayan ortalama 4 milyar insana internet bağlantısı ulaştırmak idi. Konferansta uçağın, 18 - 27 km civarında bir irtifada 3 ay süresince uçmasının planlandığı ifade edilmişti.

Facebook, konuya ilişkin yaptığı son açıklamada, internet sağlama adına dünyayı gezen uçaklar yerine havada inşa edilmiş Yüksek Hızlı İnternet Bağlantısı Platformları (HAPS) inşa edeceklerini bildirdi. Ayrıca uçak üretimiyle alakalı olarak çalışan 16 kişinin de işinin sonlandırılacağı belirtildi.

Facebook Mühendislik Bölümü sorumlusu Yael Maguire da, bu konuya dair bir paylaşımında, "Şu anda HAPS bağlantısı için farklı bir mühendislik projesine odaklanmaya karar verdik. Bu karar, artık kendi uçaklarımızı tasarlamayacağımızı gösteriyor. Sonuç olarak, Bridgewater'da bulunun tesisimizi kapatacağız” açıklamasında bulundu.

30
10
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
10
4
3
2