Artık Birkaç Tıklama ile Facebook Fotoğrafları, Google Fotoğraflar'a Aktarılabilecek

6
2
1
1
0
Facebook, kullanıcıların platformdaki tüm fotoğraflarını birkaç tıklamayla popüler bulut depolama servisi Google Fotoğraflar’a taşıyabilmelerini sağlayan yeni aracını tanıttı. Veri Aktarımı Projesi kapsamında hayata geçirilen aracın beta süreci bugün itibarıyla İrlanda’da başladı.

Öncelikle Veri Aktarım Projesi’nin (Data Transfer Project) ne olduğundan kısaca bahsedelim. Temmuz 2018’de bir araya gelen teknoloji endüstrisinin dev oyuncuları Apple, Google, Facebook, Microsoft ve Twitter, kullanıcıların verileri üzerinde daha fazla hakimiyet kurmasını sağlamak ve veri aktarım sürecini basitleştirmek amacıyla orijinal ismi Data Transfer Project olan bir proje için ortaklık kurduklarını açıklamışlardı.

Temelde açık kaynaklı bir girişim olarak hayata geçirilen proje, kullanıcıların yukarıdaki şirketlerdeki fotoğraflarını ve verilerini farklı platformlara hızlı ve kolay bir şekilde taşıyabilmelerini sağlayacak yeni araçların geliştirileceği bir ekosistem olacak.

facebook veri

İlk adımı atan Facebook, kullanıcıların tüm fotoğraflarını doğrudan Google Fotoğraflar’a aktarabilmelerine imkan tanıyan yeni aracını tanıttı. Bunun anlamı şu: Artık Facebook’taki fotoğraflarınızı indirip, Google Fotoğraflar’a yüklemeniz gerekmiyor. ABD’li sosyal medya devinin yeni aracı, sadece birkaç adımda Facebook’taki tüm fotoğraflarınızı doğrudan popüler bulut depolama servisine aktarmanızı sağlıyor.

Öte yandan Facebook’un, bu iyiliği kaşınızın gözünüzün hatırına yapmadığını söyleyelim. Veri taşınabilirliği, 25 Mayıs 2018’de Avrupa’da yürürlüğe giren General Data Protection Regulation’ın (Genel Veri Koruma Yasası - GDPR) en kilit parçası konumunda. Avrupa’da faaliyet gösteren her şirketi ilgilendiren yeni düzenleme, kullanıcıların bir platformdaki verilerini, kolayca başka bir servise taşıyabilmelerini gerekli kılıyor.

Facebook kullanıcılarının, fotoğraflarını Google Fotoğraflar’a taşıyabilmeleri için hesap şifrelerini teyit etmeleri gerekiyor. Ayrıca transferin gerçekleşmesi için Google hesaplarını da doğrulamaları şart koşuluyor.  Fotoğraf aktarma aracının beta sürümünü bugün itibarıyla Avrupa’daki merkezi İrlanda’da başlatan Facebook, aracın 2020 yılının başlarında daha fazla ülkeye yayılacağını açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olup olmayacağını zamanla göreceğiz.

Kaynak : https://www.wired.co.uk/article/facebook-google-photo-sharing-data-transfer-project
6
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
0