Facebook, Paralı Abonelik Sistemini CollegeHumor ile Denemeye Başladı

9
3
0
0
0
Günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook, Watch çatısı altında abonelikli video servisi test etmeye başladı. Sosyal medya devi, yeni hizmetini ise ilk olarak YouTube’da 13 milyondan fazla abonesi bulunan CollegeHumor ile test etmeye başladı.

Facebook, Watch’ta yeni bir abonelikli video servisi üzerinde çalışıyor. Bu servis, platformun geçtiğimiz aylarda duyurduğu “hayran aboneliği” sisteminden farklı. Facebook’a göre hayran aboneliği, insanların sevdikleri üreticileri desteklemeleri ve özel içeriklere ulaşmaları için oluşturulmuştu. Diğer yandan video aboneliği ise hâlihazırda video yayın işinde ve video kataloglarında bulunan yayıncıları desteklemek için tasarlandı.

Sosyal medya devi, bu yeni modeli test etmek için de CollegeHumor ile iş birliğine gitti ve Facebook’a göre geleneksel video yayını deneyimi ile Facebook’un sosyal topluluk yönü harmanlandı. Yayınlanan tanıtım açıklamasına göre video aboneliği Facebook tarafından alındığında, hayranların favori yayınlarının içerikleri ve tartışmaları tek bir yerde toplanabilecek.

CollgeHumor

CollegeHumor’un DROPOUT içeriği şu an Facebook üzerinden izlenebilir durumda. Ücretsiz deneme de kullanabileceğiniz bu aboneliğin aylık fiyatı 4,99 dolar.

Facebook’un video içerikleri için ücretli modele geçiş yapacağı iddia edilirken Facebook sözcüsü ise bunun doğru olmadığını söyledi. Platformun sözcüsü “Video aboneliğine açılmaktaki niyetimiz, Facebook’a daha çok sayıda kaliteli içerik getirebilecek yeni bir iş modelini desteklememizdir. Watch, her zaman için birçok farklı iş modelinin barındığı bir platform olacaktır. Watch’taki içeriklerin çoğunluğu ise ücretsiz ve reklam destekli olacak.” ifadelerini kullandı. Abonelik sisteminin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusu ise henüz net değil.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/08/facebook-paid-video-subscription-test-collegehumor/
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0