Facebook'un Slack'e Rakip Platformu Workplace’in Yeni Tasarımı Belli Oldu

11
2
1
0
0
Facebook, şirket ya da organizasyon içinde kullanılması amacıyla kurduğu Workplace’in tasarımında önemli değişikliklere gideceğini açıkladı. Yine de yeni tasarım, daha önce iddia edildiği gibi Slack’in klonu olmayacak.

Facebook, diğer sosyal medya iştirakleri olan Instagram ve WhatsApp ile birlikte günümüzde çalışanların en çok vakit öldürdüğü uygulamalar arasında yer alıyor. Firma, çok kısa sürede öğrenilebilmesiyle övündüğü Facebook’u iş hayatının da bir parçası haline getirmek için Workplace’i ortaya çıkarmıştı. 

Workplace firmanın istediği başarıyı yakalyamadı. Uygulamanın Facebookvari tasarımı, sosyal medyada işe yarıyor olsa da insanların iş alışkanlıkları ile Workplace arasında kan uyuşmazlığı oldu. Çalışma ortamında insanlar, ekranın sağ üst köşesinde bildirim görüp sol taraftaki menülere yönelmeyi tercih ediyor. 

facebook-workplace

Bu nedenle de yeni sistemde sol tarafa üç düğmeden oluşan bir açılabilir menü geliyor. Bu menüdeki seçeneklerin altında daha geniş bir açılır menüde alt opsiyonlar yer alıyor. 

Yine de uygulama genel olarak Facebook’tan çok da farklı değil. Facebook’un algoritmasını kullanan bir haber kaynağı, Slack’teki kanallar gibi kullanılabilen gruplar varlıklarını devam ettiriyor. Gruplarda aynı anda canlı sohbet etmek ve belli dosyaları paylaşmak mümkün oluyor. 

facebook-workplace-arayüzü

Workplace’in en önemli avantajı, otomatik dosya tarama gibi kendine has özelliklerinde yatıyor. Workplace üzerinden gönderilen herhangi bir dosya, virüs ve zararlı yazılım taramasından geçiriliyor. 

Elbette ki ucu bir şekilde Facebook’a dokunan her uygulamada olduğu gibi Workplace’te de beğen tuşu işlevine sahip butonlar bulunuyor. Bu butonları nasıl kullanacağınız ise size kalmış. Bazı gruplarda idareciler beğeni tuşunu fikirleri onaylamak amacıyla kullanıyor. "Patrondan zam istedim her like 1 lira zam" diye kullanan varsa ona da helal olsun tabii.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/07/facebook-workplace-redesign-interview/
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0