Facebook, WhatsApp Destekli Yeni Portal Akıllı Ekranlarını Duyurdu

4
4
2
2
1
Facebook'un Portal ekibi, yeni nesil cihazlarını sosyal medya uygulamaları ve televizyonlar ile bir arada kullanabilmeyi amaçlıyor. Bugün tanıtılacak olan yeni cihazlarda video arama, artırılmış gerçeklik deneyimleri ve Amazon Alexa etkileşimleri yer alacak.

Facebook bir süredir donanım üretme konusunda çalışıyor. Firmanın Portal ekibi, WhatsApp ve Facebook Messenger’da video arama, artırılmış gerçekliği ve Amazon Alexa etkileşimi gibi özellikler getirdikleri yeni cihazlarını bugün tanıtacak. Tanıtılacak cihazlar arasında Portal TV, Portal Mini akıllı ekran ve yeniden tasarlanan 10 inçlik Portal akıllı ekran yer alacak.

Portal TV’de sevdiğiniz insanlarla beraber video yayınları izleyebileceksiniz. Bu özellik şimdilik yalnızca Facebook’un video içerikleri için kullanılabilir olacak. Cihaz, televizyona bir HDMI kablosu ile takılıyor.

portal tv

Portal, video aramaları 7 kişiye kadar destekliyor ve deneyimi geliştirmek için yapay zeka kullanıyor. Smart Volume olarak adlandırılan akıllı sistem, odanın neresinde olursanız olun sesi düzenleyerek duyulablmesini sağlıyor. 

2018 yılının Ekim ayında bu cihazların ilk haberleri gelmiş, hatta ilk Portal ekranlar da satışa sürülmüştü. Diğer iki ürün ise bugün ilk defa insanların karşısına çıkacak. 

Portal TV’nin fiyatı 149 dolardan başlayacak ve ürün 5 Kasım’da satışa çıkacak. Yenilenen Portal 179 dolar, Portal Mini ise 129 dolar olacak. Bu iki ürünün satışa çıkacağı tarih ise 15 Ekim olarak duyuruldu. Orijinal Portal 199 dolardı. 15 inçlik Portal+’ın ise fiyatı 350 dolar olarak açıklanmıştı. 

portal mini

Birlikte İzleme özelliğine ek olarak, Portal TV ile Spotify ya da iHeartRadio üzerinden müzik paylaşımı yapabilir, çocuklara artırılmış gerçeklik ile masallar anlatılabilir. Ayrıca çeşitli artırılmış gerçeklik oyunlarını da Portal TV üzerinden oynamak mümkün. Bu özellik, Ağustos 2018’de video aramalara gelmişti. 

Video aramaların yapılmadığı süreçte Portal ile Amazon Prime videolarını izlemek, ekranda Facebook ya da Instagram arkadaşlarının fotoğraflarını görmek de mümkün olacak. 

Yapılacak duyurunun ardından bu cihazların daha fazla ülkede kullanıma sunulması bekleniyor. Şu anda ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da Portal cihazları satılıyor. 

Facebook ayrıca bir yapay zeka asistan üzerinde de çalışıyor. Alexa uyumlu bir başka  Facebook cihazının ise haftaya tanıtılması bekleniyor. 

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/09/18/facebooks-portal-tv-lets-you-watch-shows-during-video-calls/
4
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
4
4
2
2
1