Dünyanın Hidrojenle Çalışan İlk Treni, Almanya’da Seferlerine Başladı

34
2
1
1
0
Bir tren düşünün ki hem yeterince hızlı hem de çevreye neredeyse hiç zararı yok. Böyle bir tren gerçekten var ve seferlerine Almanya’da başladı bile. Yakıt olarak hidrojen kullanan bu teknoloji harikası trenin detaylarına gelin beraber göz atalım.

Yüksek hızlı trenleri, elektrikle çalışan trenleri ve hatta manyetik enerjiyle çalışan trenleri daha önce görmüştük. Şimdi ise Almanya’da bir ilke daha tanıklık ediyoruz. Almanya’nın Bremervörde bölgesinde dünyanın ilk hidrojenle çalışan treni, seferlerine başladı.

Sürdürülebilir taşımacılık şirketi Alstom, ‘Coraida iLint’ adını verdiği treninden 14 adedini raylara yerleştirdi ve seferlere başladı. Gelin trenin detaylarına hep beraber göz atalım.

Sadece buhar salınımı yapıyorlar

Alstom’un beyan ettiğine göre bu %100 hidrojen ile çalışan trenler, sadece buhar ve yoğunlaştırılmış su salınımı yapıyor ve geleneksel trenlerden çok daha sessiz çalışıyorlar. Seferlerine başladığı hatta bulunan diğer 15 yakıtlı tren de bu hidrojenle çalışan trenlerle değişecek.

Trenlerin günde sadece bir kere yakıt deposunun doldurulması yetiyor. Bir depo hidrojen yakıtı ile tam 1000 km mesafe kat edebilen bu trenler temiz enerji dönüşümü, pillerde esnek enerji depolama ve hareket gücü ve mevcut enerjinin akıllı yönetimi gibi birçok yenilik sunuyor.

Coraida iLint trenlerinin tek iyi yanı çevre dostu olmaları da değil, bunu yaparken aynı zamanda geleneksel trenlerin performansından aşağı kalmaması zira bu trenler saatte 140 km hıza ulaşabiliyorlar. Sizce bu trenler gelecekte fazlalaşır mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://designtaxi.com/news/420113/World-s-First-Hydrogen-Powered-Railway-Begins-Ferrying-Passengers-In-Germany/
34
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
2
1
1
0