Facebook ve Instagram'dan İntiharlara Karşı Yeni Önlemler

9
3
3
2
0
Sosyal medyanın insanlar üstündeki etkisinin oldukça fazla olması, uzmanları intiharlara karşı önlem alınması konusunda harekete geçirdi. Son zamanlarda canlı yayınlarda intihar eden veya kendine zarar veren kişilerin sayısının artması da, alınacak tedbirlerin yerinde olduğunu, belki de geç bile kalındığını gösteriyor.

Facebook, 'Dünya İntiharı Önleme Günü'nün önemini belirtmek için, insanların intihar etmesini veya kendine zarar vermesini engellemek adına aldığı 3 önlemi açıkladı. Facebook’un geçen sene yaptığı değişikliklerin başında güvenlik politikası ekibinde çalışmak üzere sağlık ve refah uzmanlarının işe alındığı açıklandı.

Facebook, sosyal medya araştırmaları yapan CrowdTangle ile beraber, Instagram ve Facebook’un intiharları önleme oranlarını nasıl arttırabilecekleri konusunda beraber araştırmalar yapacaklarını açıkladı.

facebook

Facebook ve Instagram'da Alınan Önlemler

Sosyal medyada birinin intihar üzerine aramalar yapmaya başladığı tespit ediliyorsa, kullanıcıya #safe etiketiyle farklı paylaşımlar gösterilmesi, Facebook’un önemli planları arasında yer alıyor.

Facebook’un yıllardır intihar oranlarını düşürmek üzerine çalışmalar gerçekleştirdiği biliniyor. 2017 yılında yapay zeka tabanlı intihar engelleme algoritmalarını kullanmaya başlaması da yapılan haberlerde yer alıyor. Bu sene ise Instagram’ın kişinin kendisine zarar vermesini engellemeye yönelik yaptığı çalışmalar açıklandı. ‘Keşfet’ sekmesinde intihar ile alakalı paylaşımları göstermeyen Instagram, bu konu üzerine yaptığı çalışmaları gün geçtikçe arttırıyor.

aile

Çözüm İletişimden Geçiyor

Facebook, intiharı önlemenin en önemli yolunun kişinin arkadaşları ve ailesinin çabasından geçtiğini ve Facebook’un bu iletişimi kolaylaştırdığını açıkladı. Yaptığı açıklamalarda birçok yönden haksız olmasa da, aynı zamanda negatiflik ve karamsarlık ekosistemi oluşturmasından dolayı insanları kötü etkileyebildiği de tecrübe edilen olaylar arasında yer alıyor.

Ailelerin çabalarına rağmen bu mecralarda alınan önlemler, risk altındaki kullanıcıları korumak için oldukça hayati önem taşıyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/10/facebook-instagram-suicide-self-harm-prevention/
9
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
3
2
0