Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tarihte Son Bulmamış Bir Salgın Yoktur

20
8
3
1
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda alınması gereken önlemleri tekrar hatırlatarak tarihte son bulmamış bir salgın olmadığını söyledi. Fahrettin Koca, bilime güvenilmesi gerektiğini de açıklamasına ekledi.

İlk olarak 2019'un aralık ayında Çin'de görülen ve kısa sürede tüm Dünyaya yayılan koronavirüs, mart ayında ilk kez Türkiye'de de görülmüştü. Vakanın görüldüğü ilk haftalarda Türkiye, koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için geniş çaplı önlemler almaya başlamıştı.

Ancak alınan önlemler insanların sosyalleşmesini her ne kadar kısıtlamış olsa da virüsün önüne geçebilmek için gereken başarı önlemlere bağlı değil, insanlara bağlıydı. Dünya çapında ve ülkemizde tüm uzmanlar, insanları dışarı çıkarken maske takmaya ve mesafe kurallarına uymaya çağırıyorlardı.

'Tarihte son bulmamış salgın yoktur':

fahrettin koca

Bugün, salgının başından bu yana koronavirüsle mücadele hakkında sürekli gelişmeler paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınması gereken önlemelere yeniden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Fahrettin Koca, paylaşımında tarihte son bulmamış bir salgının olmadığını da belirterek koronavirüsün elbet bir gün sonlanacağını belirtti. Fahrettin Koca'nın paylaşımı şu şekilde oldu:

'Koronavirüs, gücünü, salgınla mücadele kurallarına uymadığımız ortamlardan alıyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak, vaka sayılarını kolaylıkla kontrol altına alır; yarın hastalığı yenebiliriz. Bilime güvenelim, kurallara uyalım. Tarihte son bulmamış salgın yoktur.'

bakan koca

Koronavirüsün gelecekte nasıl bir şiddete sahip olacağını henüz bilmiyor olsak da virüsün önüne geçebilmek tamamen bireysel olarak toplumu korumak için aldığımız önlemlere bağlı olacaktır. Bugüne kadar dünyada görülen en ölümcül salgınların bir şekilde sona verdiğini düşünürsek, koronavirüsün de bir gün sonunun geleceğini söyleyebiliriz.

Bu süreçte salgını kontrol altına alabilmeyi başarırsak aynı zamanda koronavirüsün sonunu getirecek bilimsel gelişmelerin de daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayabiliriz. Dolayısıyla evden dışarı çıktığınız her anda yalnızca kendinizi değil, toplumu düşünerek hareket ederseniz her şekilde virüsün önüne geçmek için katkıda bulunursunuz. 

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bakan-koca-tarihte-son-bulmamis-salgin-yoktur-1759599
20
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
8
3
1
0