Fitness Takip Cihazları, Kullanıcılarının Bilgilerini Çalıyorlar!!

0
0
0
0
0
Birçok fitness takip cihazı üreticisi, Avrupa’daki kullanıcı gizliliği yasalarını çiğnemekle suçlandı.

Dünyanın en büyük fitness takip cihazı üreticilerinden Fitbit, Jawbone, Garmin ve Mio gibi firmalar, Avrupa’daki tüketici haklarını ihlal etmekle suçlandılar. Norveç Verileri Koruma Kurumu ve Tüketici Soruşturmanı’nın iddiaları ile gündeme gelen konu, şirketlerin ürettiği fitness takip cihazlarından, kullanıma sundukları uygulamalara kadar birçok şeyin kullanıcı gizliliğini ihlal etmesini kapsıyor.

Avrupa Komisyonu’nun açıkladığına göre fitness takip cihazları üreticileri kullanıcı gizliliklerini değiştirdiklerinde müşterilerine haber vermiyor, hizmet için gerekli olanlardan çok daha fazla bilgi alıyor, kullanıcı bilgilerini kimle paylaşacaklarını tam olarak belirtmiyor ve kullanıcı bilgisini ne kadar saklayacaklarından bahsetmiyorlar.

İddiayla ilgili olarak hazırlanan rapor, kullanıcıların kişisel, sağlık ve konum bilgilerinin gizliliğinin tehlikede olduğuna değiniyor, bundan şirketleri sorumlu tutuyor.

Raporun paylaşılmasının ardından Jawbone ve Fitbit şirketlerinden açıklamalar yapıldı. Her iki şirket de raporu değerlendireceklerini, kullanıcı gizliliğini önemsediklerini ve kullanıcıları istediği takdirde kişisel bilgileri silebileceklerini açıkladılar.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0