Ford, Sanal Gerçeklik ile Araba Tasarımı Yapacak

10
3
1
1
0
Ford, Sanal Gerçeklik ile Araba Tasarımı Yapacak
Ford, otomotiv endüstrisinde işleri değiştirecek ve bazı süreçleri hızlandıracak bir yöntemin öncüsü oluyor.

Ford, otomotiv endüstrisinde bir ilki gerçekleştirerek 3 boyutlu VR aracı Gravity Sketch ile iş birliği yaptı. Bu fikrin arkasında ise şirketin çalışanlarının, dünyadaki diğer insanlarla gerçek zamanlı olarak iş birliği yapabilmesi yatıyor.

Bu yeni teknoloji araba tasarımları konusunda oldukça yeni, dolayısıyla Gravity Sketch için kendisini tamamen kanıtlamış denemez. Ancak bu fikir verimli olmayı başarırsa otomotiv tasarımı sürecinde değişim yaratabilir. Ford’un raporuna göre, mühendisler VR başlıkları ve kontrolcüleriyle, solo tasarım araçlarında değiş tokuş yapabilecekler.

Co-Creation adı verilen program ile birlikte dünyadaki birçok mühendis, aynı proje üzerinde ayarlama yapabilecek ve beraber çalışabilecek. Tasarımcılar, gerçek zamanlı geri dönüşlerle çizim yapabilecek ve 3 boyutlu modeller oluşturabilecek.

Bu gelişme, araç tasarımında köklü değişimler yaratabilir. Ford’da tasarım yöneticisi olan Michael Smith, Roadshow’a yaptığı açıklamada, görüntü alma sürecinin aylarca çalışma gerektirdiği ancak yeni sistemle bu süreyi 40 saate indirebildiğini söyledi.

Ford yaptığı basın açıklamasında, dünya genelindeki 5 Ford tasarım stüdyosunda, düzinelerce dahili ve dışarıdan çalışan tasarımcılarının iş akışı uygunluğu, gerçek zamanlı ortak çalışma yeteneği ve işbirliği konularını Gravity Sketch ile deneyimlediğini aktardı.

Kaynak : https://jalopnik.com/fords-new-vr-program-should-let-engineers-work-together-1834581848
10
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
0