Fortnite Dünya Kupası'nı 2,3 Milyondan Fazla Kişi Canlı Olarak İzledi

14
9
4
2
0
Geride bıraktığımız hafta düzenlenen "Fortnite Dünya Kupası" 28 Temmuz'da sona ermişti. Turnuva finallerini 2,3 milyondan fazla kişinin canlı olarak izlediği ortaya çıktı.

Günümüz battle-royale oyunlarının en popüleri olan Fortnite, gerçekçilik konusunda büyük eleştirilere maruz kalabiliyor, ancak oyunun kitlesinin bir hayli çok olduğu konusunda şüphe yok. Fortnite’ın Twitch ve Youtube platformlarına bakınca da takipçi kitlesinin bir hayli çok olduğunu görebiliyoruz.

Twitch ve YouTube platformlarını aktif olarak kullanmayı seven Epic Games, oyunculara yüksek miktarda ödüllerin dağıtıldığı turnuvalarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bunlardan en büyüğü olan “Fortnite Dünya Kupası” geçtiğimiz günlerde düzenlemişti. Son gelen bilgilere göre ise bu turnuvayı 2,3 milyondan fazla kişi canlı olarak izledi. Tabii ki bu sayı turnuvayı Youtube, Twitch ve Epic üzerinden canlı izleyenleri içeriyor.

Fortnite Twitch

Epic bugün yayınladığı güncellemesinde, “Pazar günü, Solo Finaller sırasında anlık izleyici sayısı, YouTube ve Twitch'te 2,3 milyonun üzerine çıkarak Fortnite Dünya Kupası'nı tüm zamanların en çok izlenen rekabetçi oyun etkinliği haline getirdi. Bu rakamlar oyun içi ve diğer yayın ve sosyal medya platformlarındaki izleyicileri içermiyor.” dedi.

Epic, ayrıca paylaşlan güncellemede, 10. sezonda oyuna “Fortnite Sezon X Şampiyonları” özelliğinin geleceğini de duyurdu.

Fortnite Sezon 10

Sezon 10'da gelecek bir diğer yenilik ise “liderlik tablosu”. Böylece ilerlemenizi takip edebilecek ve “Sezon Şampiyonları” olma yolunda en sevdiğiniz oyuncuları takip edebileceksiniz.

Epic, “Fortnite Sezon Şampiyonları” ve gelecek diğer özellikler hakkındaki detayların yakın bir tarihte paylaşılacak olan bir blog yazısında açıklanacağını da duyurdu.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/the-fortnite-world-cup-drew-more-than-23-million-concurrent-viewers/
14
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
4
2
0