iOS 17.1, iPhone 12'nin Yüksek Radyason Sorununu Çözecek: Fransa'daki Satış Yasağı Kalkıyor

23
16
6
4
0
Apple, iOS 17.1'in 3. beta sürümünde, iPhone 12 ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre yeni sürüm, telefonun satışlarının Fransa'da yasaklanmasına yol açan SAR problemini ortadan kaldırıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın 12 Eylül'de gerçekleştirdiği Wonderlust etkinliği, ilginç bir olaya ev sahipliği yapmıştı. Apple, tam da iPhone 15 serisini tanıtıyorken, Fransa'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Fransa hükümeti, iPhone 12 satışlarının yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, iPhone 12 serisinin SAR değerinin, güvenli eşiğin üstünde olduğunu düşünüyorlardı.

Apple ise ilk aşamada bu karara itiraz etmişti. Şirkete göre iPhone 12 serisinin SAR değeri, güvenli eşik seviyesindeydi. Ancak Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri ile karşı karşıya gelmek istemeyen Apple, sorunun düzelmesi için yazılım güncellemesi yayınlayacağını açıklamıştı. Şimdiyse Apple'dan yeni bir hamle daha geldi. iOS 17.1'in 3. beta sürümünde, konuyla ilgili bir güncelleme notu paylaşıldı.

iOS 17.1, iPhone 12'nin SAR sorununu çözecek!

iOS 17.1

iOS 17.1 3. beta sürüm için şöyle bir açıklama yapılıyor:

Bu güncelleme, Fransa'daki kullanıcılar için iPhone 12'yi, Özel Emilim Oranı (SAR) testine yönelik bir test protokolüne uyum sağlayacak şekilde günceller.

Yapılan açıklamalar, iPhone 12 satışlarının Fransa'da yeniden başlayacağının açık bir göstergesi. iOS 17.1 yayınlandığında, teknoloji dünyasında önemli yer kaplayan bu mesele de ortadan kalkmış olacak.

Neler yaşanmıştı?

Fransa, neden böyle bir karar aldığına ilişkin açıklamasında, iPhone 12’lerin fazla radyasyon yaydığını açıkladı. Fransa’nın radyasyon gözlemleri gerçekleştiren ANFR isimli düzenleyicisinin, telefonda yasal sınırdan fazla SAR değerinin olduğunu tespit ettiği aktarıldı.

Apple, iPhone 12'nin güvenli SAR değerine sahip olduğunu iddia etti!

Reuters'in aktardığına göre Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iPhone 12 modelini savundu. Teknoloji devi, iPhone 12'nin küresel radyasyon standartlarına uygun olduğunu ve birden fazla kuruluş tarafından onay aldığını ifade etti. Ancak Almanya'dan yetkililer, telefonlar için benzer işlemler başlatabileceğini ve Fransa ile yakın temas hâlinde olduklarını aktardı. Aynı şekilde İspanya'dan da benzer bir karar gelebileceği bildirildi. Fransa, bulgularını AB üyesi ülkelerle paylaşacağını belirtmişti. 

Apple, endişeleri gidermek amacıyla, iPhone 12'ler için yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurdu

Apple, karara itiraz etmesine rağmen iPhone 12 sahipleri için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını açıkladı. Fransız yetkililer, radyasyon sorununun güncellemeyle çözülebileceğini söylemişti. Teknoloji devi, Reuters'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Fransız düzenleyicilerin protokollerine uyum sağlamak amacıyla ülkedeki kullanıcılar için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız. iPhone 12'nin Fransa'daki satışının devam etmesini bekliyoruz.
Kaynak : https://support.apple.com/tr-tr/HT213923
23
16
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
23
16
6
4
0