Galaxy Note 9, Daha Güçlü Kamera ve Daha Güçlü İşlemci ile Geliyor!

41
9
6
3
2
Note 7 ile birlikte büyük bir kriz yaşayan ve Note 8 ile imajını tazeleyen Samsung, Note 9 ile kullanıcılarına büyük sürprizler yapmayı hedefliyor! Peki dünya genelinde merakla beklenen telefon ile ilgili son gelen sızıntılar neler?

Güney Kore’nin dev şirketi Samsung, Galaxy Note ailesinin son üyesi Note 9’un heyecanına sahne oluyor. Bir sonraki amiral gemisi phablet olma niteliğine sahip yeni cihaz, gelen bazı sızıntılara göre her zamankinden daha çabuk tanıtılacak. Hatırlanacağı üzere kardeş model olan Note 8 geçtiğimiz sene 23 Ağustos tarihinde yüzünü göstermişti.

Bu hafta başında yayınlanan yeni bir raporda, Galaxy Note 9’un piyasaya sürülmesinin arifesinde, şirketin başkan yardımcısı Lee Jae-Yong tarafından emredilen son dakika değişiklikleri aksaklığa neden oldu. Gelen bu rapora göre Lee, büyük Çin’li rakiplerden olan Oppo ve Vivo’nun yayınladığı akıllı telefonları görünce kendi cihazlarının 0.5mm daha ince olmasını istedi. Son dakika istenen bu tasarım değişikliği ise takvimde gecikmelere neden oldu.

Gelen Bloomberg kaynaklı rapor, bu haberin yanı sıra bazı diğer bilgiler de içeriyor. Buna göre Galaxy Note 9 modeli bazı pazarlarda farklı üst sınıf Qualcomm işlemciler ile gelecek. ABD modelinde Snapdragon 845 kullanılması öngörülürken, çipset olarak Exynos 9810 modeline yer verileceği belirtiliyor. Ayrıca Qualcomm’un Windows PC’ler için Snapdragon 850 işlemcileri tasarladığı da gelen diğer bilgiler arasında.

San Diego merkezli Qualcomm’un 5G teknolojisine hazırlık olarak üzerinde çalıştığı diğer işlemcisi ise Snapdragon 855 olacak. Fakat bu yeni işlemcinin akıllı telefonlar da yer alması için henüz çok erken olduğunu belirtelim. Şirketin Snapdragon 1000 serisi yonga setlerine gelince. Bunlarla ilgili yakın zamanda pek bir gelişme beklenmemekle birlikte, üretilmesi halinde Android cihazlardan ziyade Windows dizüstü bilgisayarlarda kullanılması hedefleniyor.

Gelen raporlarda göze çarpan diğer bir nokta ise Samsung’un yeni phablet amiral gemisinde üstün kameralara yer vereceği konusu. Hatta bu yeni nesil kameranın Galaxy Note 9’dan sonra diğer bir çok amiral gemisinde ve sonraki cihazlarda kullanılacağı aktarılmış.

Kaynak : https://beebom.com/galaxy-note-9-unveil-august-9/
41
9
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
9
6
3
2