Samsung Galaxy S8 Hakkında Bugüne Kadar Ortaya Atılan Tüm İddialar

1
1
0
0
0
Samsung'un gelecek amiral gemisi Galaxy S8 hakkında şimdiye kadar edinilen tüm bilgiler tek başlık altında.

Samsung, 2016 yılı 3. çeyreğindeki tüm gelirini silip süpüren Note 7 faciasından sonra Galaxy S8’e hepimizin de tahmin edebileceği üzere sıkı çalışıyor. Bununla ilgili olarak özellikler konusunda bazı ipuçları da veren şirket, fark yaratan değişikliklere gidebilir. Bu haberimizde şimdiye kadar S8 ile ilgili doğruluk ihtimali en yüksek olan bilgileri bir araya toplayıp paylaşacağız.

Galaxy S8: Çıkış Tarihi

S8 çıkış tarihinin Note 7 yüzünden erkene alınacağına dair ortalıkta dolaşan söylentiler Samsung tarafından yalanlanmıştı. Telefonun tanıtımı 26 Şubat’ta gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2017’de olacak. Satışa çıkması ise tanıtımdan sonraki iki hafta ile bir ay arasında olacak.

Fiyat

Artan elektronik maliyetleriyle birlikte fiyat yükselişi görmemiz bir olasılık olmasına karşın, Samsung kaybettiği parayı hızlıca geri kazanmak adına fiyatta değişiklik yapmayabilir, hatta ufak bir düşüş bile olası. Yine de Galaxy S8 sonuçta Samsung’un amiral gemisi olacak, düşük bir fiyatı olmayacağı kesin. Galaxy S7 serisinin normal modeli $669, Edge modeli $769’dan satışa çıkmıştı. Farklı depolama kapasiteleri olmadığı sürece S8 ikilisinin de bu fiyatlarda çıkması en büyük ihtimal.

Donanım

Hiç bir kesinliği olmamakla birlikte şimdiki söylentilere göre S8; 5.5 inç 4K Super AMOLED ekran, Snapdragon 830 ya da Exynos 8895 çipset ve 6 GB RAM içerecek. Daha önceki bir kaç söylentiye göre ise Edge olmayan normal S8 modeli 5.1 inçlik QHD bir ekrana sahip olacak.

Kamera

Samsung’un şuan 16 MP çözünürlüğünde çift kameralı sistem için çalıştığı şeklinde söylentiler yayılmasına rağmen, internette hangi sayıyla arama yaparsanız yapın bir sonuç bulmanız mümkün. Bir diğer daha olası söylenti, f/1.4 gibi süper-geniş diyafram açıklığına sahip bir kamera üzerinde çalışıldığı yönünde. Önde de 8 MP kamera bulunması en büyük ihtimal olarak görünüyor.

Dizayn

Tasarım konusunda çok az bilgiye sahibiz. Söylentiler çerçevesiz tamamen ekran telefondan dört taraftan kavisli ekrana kadar uzanıyor. Ana ekran tuşunun kaldırılmasının fazlaca sözünün edilmesi, köklü dizayn değişiklikleri mi beklemeliyiz acaba diye bizleri düşündürüyor. Şimdilik en muhtemel durum, S7 ailesi gibi 5.1 ve 5.5 inçlik iki modelin çıkması.

Özellikler

Samsung tarafından yapılan açıklamada S8’in “Geliştirilmiş Yapay Zeka Servisi”ne sahip olacağı belirtildi. Bu açıklamanın Samsung’un yapay zeka araştırma firması Viv Labs’i satın almasıyla paralellik gösterdiği açık. Buna rağmen S-Voice’in tamamen bir yapay zeka ile değiştirilmesi, ya da içine entegre edilmesi gibi büyük bir işin bu kadar kısa sürede yetiştirilip yetiştirilemeyeceği şüpheli.

Telefonun yeni nesil USB Type-C girişine sahip olacağı ve Google’ın sanal gerçeklik gözlüğü Daydream VR desteği sunacağı belirtiliyor. Bunun yanında Note 7’nin sahip olduğu Iris tarayıcısının da entegre edileceğine kesin gözle bakan yetkililer, arayüzün de Note 7’ye benzeyecek şekilde değiştirilmesini bekliyor.

Sizce Galaxy S8, Samsung’un zararını toparlayıp firmayı tekrar düzlüğe çıkaracak mı? Yoksa güveni sarsılan kullanıcılar S8’den uzak mı duracak?

Kaynak : http://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s8-release-date-price-specs-features-725245/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0