Game of Thrones Tutkunu Redditor, Azor Ahai Kehanetini Muhteşem Bir Teoriyle Destekliyor

15
6
1
1
0
Game of Thrones Tutkunu Redditor, Azor Ahai Kehanetini Muhteşem Bir Teoriyle Destekliyor
Azar Ahai'nin kim olabileceğine dair bir Reddit yazarının gönderdiği teori, neden Daenerys'in Ahai olabileceğine dair makul nedenler öne sürüyor.

Uyarı: Ejderha büyüklüğünde, büyük ölçülerde ‘Game of Thrones’ spoiler’ı içerir

Görünen o ki Game of Thrones'un bu sezonu, isabetli tahminlerde bulunmak için oldukça ideal.

Quaithe’nin, Daenerys’e kitaplardan yaptığı absürd konuşma ile ilgili teori kurmuş, bu teorinin gerçekleşmek üzere olduğunu görmüştük ki bir gün sonrasında Azor Ahai’nin efsanevi figürü hakkında yeni bir teorimiz daha oldu.

Azor Ahai’yi hatırlıyorsunuz, değil mi? Vaat edilmiş Prens (ya da bu sezon başlarında vurgulandığı üzere, ‘Prenses’). Lightbringer adlı deli gibi güçlü kılıcı yaparak, karanlığı fethetmekle ve diğer iyi işleri yapmakla görevli figür.

Redditor ‘matttwee’ Çarşamba günü neden Azor Ahai’nin kimliğinin daha şimdiden doğrulanmış olduğunu düşündüklerine dair aşağıdaki açıklamayı yaptı.

[HERŞEY] Son episodun temel olarak Azor Ahai’nin kim olduğunu doğruladığını düşünüyorum…

… ve Lightbringer’ı yapmak için gerekli her şeye sahip.

Kitaplardaki efsane,  Azor Ahai’nin bir kahraman kılıcı yapmakla uğraştığını belirtiyor. İlk denemesinde çeliği suda sertleştirmeyi denemiş, ama çelik parçalanmıştı. İkinci  denemesinde çeliği sertleştirmek için kılıcı aslanın kalbine batırmış, fakat yine parçalanmıştı. Üçüncü ve son denemesinde kılıcı karısının kalbine batırır ve Lightbringer kılıcını yapmayı başarır.

Bu sezonun ikinci bölümünde, bazı izleyicilerin Daenerys’in Azor Ahai olduğuna kanaat getirmeleri için yeterli gelen, zalim bir vaat edilmiş prens (ya da prenses)’i, Valyria'ca dersi alırken görmüştük. Fakat bu beni ikna etmeye yeterli gelmemişti.

Ta ki 3. Bölüme kadar

Geçtiğimiz iki hafta boyunca her iki bölümde de yer alan, Daenerys’in ordularının da olduğu iki çarpışmaya göz atalım. Bunlardan ilki, Yara/Dorne’un Euron’la yaptığı deniz savaşı. Euron düşman güçlerini dağıtmış, gemileriyle birlikte Yara, Ellaria ve Tyene’yi de esir olarak almıştı. Bu girişim Daenerys için başarısızlıkla sonuçlanmıştı. İkinci çarpışma ise, Unsullied’in, Casterly Rock ile yaptığıydı. Daenrys savaştan zaferle çıkarken, Cersei ise onu zekasıyla alt ediyordu. Lannister’ın ordusunun sadece bir kısmı yenilgiye uğruyor, Euron ise onun filosunu yakıyor. Unsullied, Dragonstone’a dönmek için Westeros’tan geçmek zorunda kalıyor. Büyük ihtimalle Lannister’ın güçleri onu Dragonstone’da bekliyorlar. Daenerys için başka bir başarısızlık.

Burada Daenerys’in başarısızlıklarının gerçekleştiği yer, işin püf noktasını oluşturuyor. İlk yenilgiyi suda yaşıyor. İkincisini ise, mührü aslan olan House Lannister’ın tahtının olduğu yerde, Casterly Rock'da. Meseleyi mecazi anlamda ele alacak olursak, Casterly Rock’ın aslanın kalbine işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Eğer bu savaşlar herhangi bir şablonu temsil ediyorlarsa bu, Daenerys Targaryen’in, Azor Ahai olduğu gerçeğine işaret ediyor demektir. Kehanetin üçüncü bölümü olan Azor Ahai’nin aşkında kimin ayakta kalacağını henüz bilmiyoruz. Fakat şahsen ben bunun Jorah Mormont olabileceğini düşünüyorum. Tedavi edilen Mormont, Daenerys’e dönüş yolunda olduğu için, mantıklı görünüyor. Hala emin olamadığım tek şey ise Daenerys'ın Lightbringer’ının kim ya da ne olacağı. Bir çeşit ejderhalardan oluşan bir ordu olabilir gibi görünüyor ama, kim bilir?..

Neyse, umarım bu teori hoşunuza gitmiştir. Bu konuda fikri olanları dinlemek isterim. Filmin gösterimi sürecinde teoriler kurmak, favorilerimden biri haline geldi!

r/gameofthrones . matttwee

Son derece yerinde bir teori.

Suyla ilgili kurulan bağlantılar ve aslan gerçekten mantıklı geliyor (ince bir zekanın akla yatkın ürünleri). Ve senaryodaki tüm diğer ip uçları bir süredir Daenerys’in Azor Ahai olduğuna işaret ediyorlar.

Tabii tüm bunlar bütünüyle yem de olabilir. Gendry gibi tamamiyle sıradan biri de olabilir Azor Ahai. Fakat, şimdiye kadarki işaretler kesinlikle Mother of Dragons’u gösteriyor.

Kehanetin üçüncü bölümünde neler olacak ?

Bu soru, Ahai'nin kılıcını karısının kalbine saplaması sahnesini de içeren son bölümün nasıl biteceğiyle ilgili.

Eğer su ve aslan bölümlerinde olduğu gibi belirtiler bir şeylere işaret ediyorlarsa, karısını öldürmeyecek demektir. Çünkü, Dany’nin karısı yok ve dolayısı ile öldüreceği kişi karısı olamaz. Bu durumda rahatsız edici bir soru ortaya çıkıyor: Daenerys, kehanetin yerini bulması için kendisine yakın olan birilerini mi öldürecek (kazara ya da kasten)?

Söz konusu olan Game of Thrones olduğu için cevap, neredeyse kesinlik derecesinde, korkutucu bir 'evet' !

Kaynak : http://mashable.com/2017/08/03/game-of-thrones-fan-theory-daenerys-azor-ahai-season-7/#KpNrM.OYfOqk
15
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
1
1
0