Game of Thrones'un Müziği, Disket Sürücülerden Oluşan Bir Orkestrayla Çalındı

36
3
2
1
1
Final sezonu ile ekranlara veda edecek olan Game of Thrones'un, 14 Nisan tarihinde ilk gösterimi yapılacak. Özlenen Game of Thrones müziğini bir de değişik bir orkestradan dinlemek ister miydiniz?

Game of Thrones’un 14 Nisan’da 8. sezonu ile ekranlarla buluşacak olmasıyla birlikte David Benioff ve D.B Weiss’ın en sevdiğimiz karakterleri acımasızca öldürmelerine yalnızca birkaç gün kaldı. HBO katliama başlamadan önce 64 disket sürücünün yeniden yarattığı, gönüllere huzur veren Game of Thrones müziğini dinlemek istersiniz diye düşündük.

YouTuber Pawel Zadrozniak; The Floppotron olarak adlandırdığı, bilgisayar donanımlarından oluşan bir orkestra yarattı. Orkestrasını oluştururken de bir köşede kararmaya yüz tutmuş eski bilgisayar parçalarını alıp onlara yepyeni bir amaç verdi. Zadrozniak’ın orkestrasında disket sürücüler, eski tarayıcılar, sabit disk sürücüleri ve birçok farklı donanım yer alıyor.

Orkestranın tamamı; 64 disket sürücü, 8 sabit disk sürücüsü, 2 tarayıcı ve hurda yığını diyebileceğimiz bir dizi kumandadan oluşuyor. Kullanılan donanımlar; eski, sararmış ve istenmeyen parçalar olsalar da bir araya geldiklerinde bizi Game of Thrones anılarımıza geri götürecek oldukça güzel bir ahenk yaratıyor.

İsterseniz sizi daha fazla sabırsızlandırmadan The Floppotron orkestrası ile tanıştıralım.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/game-of-thrones-floppotron-computer-hardware-orchestra
36
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
3
2
1
1