Gboard'un iOS Versiyonuna Google Translate Özelliği Geldi

17
2
2
0
0
Gboard'un Android versiyonundan yaklaşık iki yıl sonra iOS versiyonuna da Google Translate özelliği geldi.

Google’ın klavye uygulaması olan GBoard’a 1.41.0 versiyonuyla birlikte Google Translate özelliği eklendi. Güncelleme notunda şu ifadeler yer aldı: “Tüm diller Google Translate tarafından desteklenmektedir. Şu an, Google Translate 100’den fazla dil desteği sunuyor, klavyeyle her dil arasında çeviri yapabileceksiniz.”

iOS’in, Android’in iki yıl arından sonra kavuştuğu özellikte çeviri seçeneği, klavyenin üstündeki şeritte yer alıyor ya da ekrandaki Google butonuyla değiştirilebiliyor. Klavyenin dil algılaması manuel olsa da kullanıcılar da hadi dile çevrileceğini seçebiliyor.

iOS kullanıcıları bu özelliğe henüz kavuşmuş olsa da Android kullanıcıları bu özelliğe uzun süredir sahipti. Mart 2017’de bu özelliği telefonlardaki Gboard’a alan Android kullanıcıları çeviri özelliğinin yanında GIF, emoji önerisi ve gelişmiş sesle yazma özelliklerine de kavuşmuştu.

Gboard’ın dillerle ilgili aldığı tek güncelleme bu değil. Klavye uygulaması son zamanlarda Arnavutça, Lao dili, Moğolca, Tayland dili ve Kmer dili gibi dil seçeneklerini desteklemeye başlamıştı. Bunların haricinde GIF yapmak için kamera efektleri gibi özellikler de Gboard’a eklenen özellikler arasında yer alıyor.

2016 yılında duyurulan Gboard’un özellikleri arasında yeni eklenen çeviri özelliğinin yanı sıra YouTube araması, Google Haritalar’ı aktif etme, rehberdeki kişileri arama ve Google Asistan’ı aktifleştirme gibi özellikleri de bulunuyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/03/15/google-translate-support-added-to-ios-gboard-two-years-after-android-version
17
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
2
0
0