Google, Android Uygulamaları Chromes OS'ta Çalıştıracak Bir Yol Deniyor

7
3
2
1
0
Görünüşe göre Google, Android uygulamaları Chrome OS'ta çalıştıracak yeni bir yöntem üzerine çalışıyor.

9to5Google, Chromium içerisinde paylaşma, düzenleme ve birleştirme kodu aracı olan Chromium Gerrit üzerinden, Android uygulamaları işleyecek yeni bir yola işaret eden birkaç ipucuna ulaştı. ‘ARCVM’ adı verilen bu yeni uygulama işleyicisi, tıpkı Chrome OS’un Linux uygulamalarını işlediği gibi çalıştıracak.

Şu an Chrome OS, Chromium geliştiricileri tarafından geliştirilen ‘crosvm’ adı verilen özel araçları kullanıyor. Ayrıca sanal makinenin (SM) içerisinde Linux uygulamaları çalıştırmak için ‘Termina’yı kullanıyor. Tüm bunların faydası ise güvenlik. Sanal makine, uygulamaları kalan Chromebook sisteminden izole ediyor, eğer ki bir şeyler ters gitse bile Chrome OS bundan etkilenmiyor.

Tüm bu yararlarının yanı sıra bazı aksaklıkları da var tabii. Bu eksikliklerden bir tanesi, SM’nin içerisindeki uygulamaların GPU’ya erişimi olmaması ve bu sebepten dolayı, oyunlar gibi görsel yoğun görevlerde pek de iyi çalışmaması. Ayrıca SM kullanmak da performansını düşürebiliyor.

İş Android uygulamaları tarafına gelince Chrome OS, uygulamaları çalıştırmak için 'Android Runtime for Chrome' (ARC++) kullanıyor. ARC++ ise bazı güvenlik konularında pek de iyi çalışmıyor. ARCVM şu an geliştirilme aşamasında ancak Google, bu özelliği kullanıcılarına sunmadan kaldırabilir.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/05/27/google-chrome-os-android-apps-arcvm/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0