Google, Android Uygulamaları İçin v8.10.15 Beta Güncellemesini Yayınladı

12
8
2
2
1
Google, Play Store'da sık sık kullandığımız uygulamalar için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme ile çok büyük değişiklikler olmasa da yakında eklenecek iyileştirmeler ile ilgili ipucu özelliği taşıyor.

Google, gece geç saatlerde v8.10.15 beta güncellemesini yayınladı. Öncekiler gibi bu güncellemede de farklı ve dikkat çekici bir değişiklik bulunmuyor ancak birçok değişiklik için ipuçlarını içeriyor.

Youtube

Güncellemede YouTube kullanıcılarının rastgele videolar yayınlanmasını istemediklerini bunun gelecekteki video önerilerini etkileyeceğini belirtiyorlar. Bu yıl içerisinde akıllı görüntüleme sistemi sayesinde misafirlerin YouTube videolarını sesli komutlarla açmasını engelleyebileceksiniz. Şu anda, misafirlere YouTube'u devre dışı bırakmak için gerekli olan değişiklikler yalnızca akıllı görüntüleme sisteminin kod adı olan "jasper" ayarlarına yazılmıştır. Bu özellikle yalnızca misafirlerin ses komutları ile video açması engellenmiş olacak bunun dışında bir engelleme olmayacaktır.

Ekran Görüntüsü Düzenleme

Google, geçtiğimiz yılın başlarında yeni bir ekran görüntüsü düzenleme ve paylaşım aracı test etmeye koyuldu. Daha sonra 2018'de araç, bir cihazda çekilen tüm ekran görüntüleriyle çalışmaya başladı. İşlevler oldukça basitti, ekran görüntülerinizi paylaşmadan önce bunları kırpmak veya ek açıklamalar eklemek isterseniz kullanmanız için geliştirilen bu araç sayesinde, işlemlerinizi tamamlıyorsunuz. Lansmanından bu yana çok az değişiklik yapıldı ancak şimdi ekran görüntüsü aracının oldukça güzel ve yeni bir iyileştirme elde edeceği anlaşılıyor. Bu görsel arama, Google Lens ile yapabildiğimiz kadar işlevli ya da ondan daha farklı olmayabilir.

Aile İlişkileri

Bu ayın başlarında, v8.6 güncellemesi doğum günleri ve ilişki için alanlar eklendi. Şimdi v8.10 ile Google, ortak aile ilişkilerinin bir listesini ekledi. Eklenenler arasında, eş bilgisi, erkek kardeş, kız kardeş, erkek arkadaş, kız arkadaş, büyükanne, büyükbaba bulunuyor. Bir 'arkadaş' seçeneği de var ancak bu henüz belirsizlikte, muhtemelen kuzen, oda arkadaşı gibi seçenekler daha sonra eklenecek.

Routines İle Daha Güvenli

V8.8 güncellemesi, bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce, güvenlik sisteminizi korumanıza izin veren bir “Routines” sekmesi ekledi. Eklenen yeni bir komut ile otomatik olarak güvenlik ayarlarınız yapılacak.

En İyi Uygulamalar

Yeni öğe "En İyi Uygulamalar" olarak adlandırılacak ve listenin en üst kısmında, Yeni ve Kaydedilenler arasında yer alacak.

Google'ın bu indirme işlemini cihazlarınıza yüklemesi günler alabilir, diğer APK'lar gibi indirebilir ve yükleyebilirsiniz. İndirmek için TIKLAYINIZ.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/06/30/google-app-v8-10-beta-prepares-image-search-screenshots-routines-lock-doors-much-apk-teardown/
12
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
2
1