Google Aramalarını GIF'e Dönüştürebileceğiniz İnternet Sitesi

25
3
2
2
1
Aklındaki sorunun cevabını tek Google aramasıyla bulabileceği hâlde başkasına soran bir kişiye her arkadaş ortamında rastlarsınız. Bugün göz atacağımız site ise tam da bu arkadaşlara göre.

İlk olarak 1987 yılında (tam 32 yıl önce) ortaya çıkan GIF (Grafik Değişim Formatı/Biçimi) teknolojisi, günümüzde dahi çok etkin bir şekilde kullanılıyor. Kullanıcıların yanı sıra en güncel uygulamaların da GIF desteğine günümüzde sahip olması, bu dosya formatının daha bir ömür boyunca yaşayacağına işaret ediyor.

GIF dosya formatını baz alarak çalışan internet sitesi LMGTFY’nin (Let Me Google That For You – Onu Senin İçin İnternette Arayayım); kendileri için kolayca arama yapmak yerine sizi sorularıyla rahatsız ederek sonuca ulaşma yolunu daha “basit” bulan tüm insanlar için üretilmiş bir platform olduğu, LMGTFY’nin resmi internet sitesinde tam da verilen açıklama.

Zaman zaman oldukça işe yarar olan LMGTFY’yi kullanabilmek için öncelikle internet sitesine buradan giriş yapın. Karşınıza çıkan sayfada hangi arama motoruyla aratma yapabileceğinizi yukarıdan seçebilir ve daha detaylı bir GIF’i bu sayede hazırlayabilirsiniz.

Diyelim ki arkadaşınız size “en yakın Ay tutulması”nın ne zaman olduğunu sormuş olsun. Gayet basit bir şekilde Google aracılığı ile öğrenilebilecek olan bu bilgi için arkadaşınıza sadece basit bir link atmanız artık yeterli olacak. Bunun için LMGTFY’nin ana sayfasındaki yere “En yakın Ay tutulması ne zaman?” ifadesini yazmak yeterli.

Size uzunca bir bağlantı verecek olan site, bunu kısaltmanıza ve ilk bakışta bağlantının anlamsız görünmesine de “Shorten Link” seçeneğiyle imkân tanıyor. Şimdi ise sıra bu linki kopyalama ve bize gereksiz bir soru soran arkadaşımıza göndermede. Dilerseniz siz de oluşturmuş olduğumuz ve arkadaşımıza göndereceğimiz bağlantıda ne olduğuna buradan bakabilirsiniz.

Google.com’a git, sormak istediğin soruyu yaz, Git tuşuna tıkla şeklinde bize sormadan sadece 3 adımda istediği sorunun cevabını bulabileceğini gösteren LMGTFY sayesinde artık bu tür durumların içinden çıkmak çok daha kolay hâle gelecek.

25
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
3
2
2
1