Google Haritalar, Yanlış Yola Girdiğimizde Bizi Uyaracak

25
4
2
0
0
Google Haritalar'dan yol tariflerini almak, en hayati ve kullanışlı özelliklerden biri. Bilmediğimiz bir yere gideceğimiz zaman adeta hayat kurtaran Google Haritalar bizi düşünmeye ara vermiyor. Google, Haritalar’a yeni birtakım özellikler ekleyerek kullanıcıların güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Gezinmeyi sürücüler için daha etkili hale getirmek amacıyla Google, Google Haritalar’a belirlenen hızdan daha yüksek bir hızda sürdüğünüzde veya rotanızdaki yolda bir hız kamerası olabileceği konusunda sizi uyarması için bir hız göstergesi ekledi. Ayrıca artık Google Haritalar, yolculuğunuz sırasında 500 metre aralıklarla sizi uyaracak ve güvenli kalmanıza yardımcı olacak.

Google Haritalar’daki bu yeni uyarılar, istediğiniz rotadan her 500 metre kadar uzaklaşmaya başladığınızda telefonunuza bir uyarı gönderecek. Güvenliğinizi sağlamanın yanı sıra, bu özellik, tanımadığınız bir bölgeye seyahat ederken taksi şoförü tarafından kandırılmamanıza da yardımcı olacak. Şu anda olan gibi yanlış yola saptığınızda rotanız otomatik olarak yönlendirilmez. Bu özelliği taksiye bindiğiniz zamanların dışında da kullanmak isterseniz uygulamadan bu ayarı açmanız gerekiyor.

Bu yeni özellik şu an için sadece Hindistan’da kullanımda gibi görünüyor. Google, geçtiğimiz günlerde ise toplu taşımadaki gecikmeleri takip etme ve Hindistan’daki Google Haritalar kullanıcılarının otomatik taksi ücretlerini görüntüleme özelliğini getirdi. Bu, Google’ın Hindistan’daki büyük fırsatlara dikkat çektiği ilk girişimleri arasında yer alıyor. Google bu özellikleri Avrupa ve ABD’ye getirmek için de kullanıcılara toplu taşıma araçlarını bekleme sürelerini sormaya başladı.

Bu özelliğe ek olarak, Google Haritalar restoranlarda en çok tercih edilen yemekleri vurgulamak için yeni bir bölüme sahip. Makine öğrenimi kullanılarak yapılan bu özellik, menüleri ve açıklamaları Google’da kullanıcılar tarafından bırakılan incelemelerden elde ettiği verilerle yürüyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-maps-taxi-goes-off-route/
25
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
4
2
0
0