Google'ın Başı Yine Antitröst Soruşturmasıyla Dertte

15
3
3
2
0
Reklamcılık politikalarıyla ve gizlilik sorunuyla alakalı sürekli dedikoduların odağında olan Google'a yeni bir dava daha açıldı. 50 kişilik heyetin dâhil olacağı dava ile alakalı Google tarafından henüz bir açıklama yapılmasa da başsavcı, konu ile alakalı oldukça açık konuştu.

Washington Post’un yaptığı habere göre 50 kişilik devlet avukatlarından oluşan bir heyet, Google’a "antitröst" olarak adlandırılan ve tekelleşmeyi engelleyen kanuna karşı yaptığı işlerden dolayı yeni bir dava açtı.

Açılan davada kilit isim olan Texas Başsavcısı Ken Paxton, yürütülen soruşturmanın ilk aşamada şirketin reklamcılık politikasına odaklanacağını, daha sonra ise şirketin ekonomik kaynakları ile alakalı yönleri de kapsayacak şekilde genişletilebileceğini duyurdu. Başsavcı, “Gerçekler, bize gitmemiz gereken doğru yönü gösterecek” diyerek sözlerine son verdi.

Google'ın yanıtı ne olacak?

google

Google’ın ABD’nin antitröst yasalarına karşı hareket ettiği sonucuna varılırsa şirket, YouTube da dâhil olmak üzere işlerinin bir bölümünü elden geçirmek zorunda kalabilir. Buna alternatif olarak da reklam politikalarındaki anahtar algoritmaların çalışma şeklini değiştirmek zorunda bırakılabilir.

Dava ile alakalı Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da yakın zamanda konuyla alakalı basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Sürecin nereye varacağıyla alakalı henüz bir tahmin yapmak ise oldukça zor gözüküyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/09/google-antitrust-investigation-50-attorneys-general/
15
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
2
0