ABD Başkanı Donald Trump'tan 'İhanet' Ettiği Gerekçesiyle Google'a Operasyon Sinyali

45
14
8
3
0
Donald Trump, ünlü girişimci Peter Thiel'in Google ile ilgili olarak yaptığı ihanet suçlamalarını değerlendireceklerini ve ABD yönetiminin bu duruma el atacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, yine gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Eğer Donald Trump'ın açıklamaları sonrasında Beyaz Saray harekete geçerse, Google'ın başı çok ciddi anlamda ağrıyacağa benziyor.

Aslında her şey, dünyanın en etkili girişimcilerinden olan Peter Thiel'in Google ile ilgili bazı açıklamalar yapmasıyla başladı. Thiel yaptığı açıklamalarda, Google'ı Çin hükümeti ile iş birliği yapmakla suçladı ve Google'ın ABD'ye ihanet ettiğini söyledi.

google

Konuyla ilgili açıklamalarını Twitter'dan yapan Donald Trump; "Milyarder yatırımcı Peter Thiel, Google'ın ihanet nedeniyle sorgulanması gerektiğine inanıyor. Thiel Google'ı, Çin hükümeti ile iş birliği yapmakla suçluyor. Trump yönetimi bu iddialara bir göz atacak!" diyerek Google'a operasyon sinyalleri verdi. 

Milliyetçilikle ilgili bir konferansta konuşan Thiel, Google'a üç sorunun sorulması gerektiğini söyledi. Thiel'e göre bu sorular; "Yapay zeka çalışmalarına kaç yabancı istihbarat ajanı sızdı?", "Şirketin üst düzey yönetimi Çin istihbaratının iyiden iyiye Google'a sızdığını düşünüyor mu?" ve "Google, neden ABD askeri kuvvetleri yerine Çin ordusuyla ortak olarak çalışıyor?"

Tüm bu soruların ya CIA ya da FBI tarafından sorulması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Thiel, bu soruların nazik bir şekilde sorulmaması ve cevapların mutlaka tatmin edici bir şekilde alınması gerektiğini söyledi. 

Trump'ın bu açıklamaları ABD'de gündemin seyrini değiştirmiş durumda. İlerleyen günlerde Google'a karşı bir operasyonun yapılması mümkün görünüyor. Ancak bugüne kadar hiçbir rapor, Google'ın Çin ile iş birliği yaptığını ortaya koymadı. Bu operasyonun sonunda ne olacağı da bilinmiyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/trump-google-treason-peter-thiel-investigation-a9006731.html
45
14
8
3
0
Emoji İle Tepki Ver
45
14
8
3
0