Google’ın Huawei Yaptırımı Ardından Çin’den İlk Açıklama: Bekleyin ve Görün

204
88
64
35
25
Google, ABD ve Çin arasındaki ticari savaşta tarafını belirledi. ABD’li şirket Huawei’nin gelecek dönemde üreteceği cihazlara Android desteğini vermeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine Çin cephesinden beklenen açıklama geldi. Şirketler üzerinden devam eden diplomatik savaşta alevler giderek yükseliyor.

Huawei, akıllı telefon sektöründeki satışlarını son 1 yılda %50’den fazla arttırmayı başardı, global sıralamada Apple’ın yerin geçerek ikinciliğe yükseldi. Bunun yanı sıra şirket, Türkiye dahil pek çok ülkenin 5G altyapılarının çalışmalarından sorumlu bir konumda. Etki alanı giderek genişleyen firmanın geleceğe yönelik beklentileri de oldukça yüksekti. 

Taa ki yazılımlar konusundaki ortağı Google’dan darbe yiyene kadar. Çinli firmanın bir süredir ABD’de satış yapmamasına rağmen yakaladığı üstün başarı, iki ülke arasındaki ticari savaşların odak noktasına geldi. Google’ın önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek Huawei cihazları için Android ekosistemi desteğini çekmesi, büyük bir şok yarattı.

Çin cephesinden beklenen açıklama ise tam bir misilleme niteliğinde. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı doğrudan Washington yönetimini hedefine koyarak “Bekleyin ve görün” dedi. Bakanalık sözcüsü konuyu hiç uzatmadan yaptığı açıklamada tarafları biraz daha keskinleştirmiş, tartışmaların ateşini yükseltmiş oldu.

Huawei, bir süre önce Android’e alternatif olarak bir B planı üzerinde çalıştığını açıklamış, ancak detaylı bilgi paylaşımı yapmamıştı. 
 

204
88
64
35
25
Emoji İle Tepki Ver
204
88
64
35
25