Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Oyun

Google’ın Oyun Geliştiricileri İçin Arama Motoruna Sakladığı Oyun

Yıllardır arama motoruna ve çeşitli uygulamalarına güzel sürprizler sıkıştıran Google, bu kez de geliştiriciler için hoş bir sürprize imza attı.

Google’ın Oyun Geliştiricileri İçin Arama Motoruna Sakladığı Oyun
Enes K. Enes K. /

Attempt_Number_1 isimli Reddit kullanıcısı, geliştirici konsoluna girip 'text adventure' veya 'text game' yazılarak oynanabilecek bir metin tabanlı oyun keşfetti. Oyuna erişmek için Google arayüzünüzü İngilizce yapmanız gerekiyor. Farklı dillerde açılınca oyun karşınıza çıkmıyor.

Google’ın Oyun Geliştiricileri İçin Arama Motoruna Sakladığı Oyun

1980'lerde Amiga ve Commodore'da sık sık gördüğümüz metin tabanlı bir macera oyunu var karşımızda. Ctrl+Shift+J komutuyla açılan kodlama penceresiyle erişebildiğiniz oyun Firefox, Chrome ve Edge'de oynanabiliyor. İlk olarak oyunu oynamak isteyip istemediğiniz soruluyor. 'Yes' cevabını verince oyun başlıyor.

Oyunu oynayanlar yaklaşık yarım saat ile 1 saat arası bir deneyim sunduğunu belirtiyor. Siz de geliştirici hesabı açarak buraya tıklayıp oyunu deneyimleyebilirsiniz.

YORUMLAR

(0)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!