Google, 'Kanıtlanmamış' Tedavi Reklamlarının Tamamını Yasaklayacak

23
3
2
1
1
Google, sosyal medyada adeta bir çığ gibi büyüyen ve ciddi bir sorun teşkil eden "yanıltıcı" tedavi reklamlarının önüne geçmek istiyor. Bu konuda önlemler alan şirket, kök hücre tedavisi de dahil olmak üzere "kanıtlanmamış" tedavi reklamlarının tamamını yasaklayacak.

Dünya devi Google, denenmemiş, aldatıcı tedaviler sunarak bireylerden yararlanmaya çalışan kötü niyetli kişilerin yükselişini durdurmayı hedefliyor. Bu kapsamda Cuma günü bazı açıklamalarda bulunan şirket, çoğu kök hücre ve gen terapisi de dahil olmak üzere kanıtlanmamış tıbbi tedaviler için çevrimiçi reklamları yasakladığını söyledi.

Dolandırıcılara özellikle sağlık gibi çok ciddi bir konuda prim vermek istemeyen şirket, aldığı bu kararın tıbbi keşiflerin önemini azaltma çabası olmadığını belirtti. Google, bu konudaki görüşlerini ise “İzlenen, düzenlenmiş klinik çalışmalar, önemli tıbbi gelişmeleri test etmenin ve kanıtlamanın en güvenilir yoludur.” sözleriyle ifade etti.

Bilimsel dayanakları olmayan tedavi reklamları tamamen yasaklanacak:

Google Tedavi Reklamı Yasağı

Bu konuda oldukça ciddi bir tutum ve yol izleyen Google, alandaki uzmanlara danıştıktan sonra harekete geçtiğini ve hareketinin Uluslararası Kök Hücre Araştırmaları Derneği Başkanı Deepak Srivastava tarafından onaylandığını söyledi.

Google’ın ifadesinde, Srivastava’nın "Kanıtlanmamış kök hücre ürünlerinin erken pazarlanması ve ticarileştirilmesi halk sağlığını tehdit ediyor, biyomedikal araştırmalara olan güvenlerini ve meşru yeni tedavilerin gelişmesini baltalıyor." sözlerine de oldukça vurgu yapıldı.

Ayrıca temel bilimsel bulgulara ve ön klinik deneyimine dayanan tedavileri de yasaklayacak olan Google, şu anda yaygın klinik kullanımı doğrulamak için yeterince veriye sahip olmadığını fakat bu konuda da bir çözüm üreteceklerini belirtiyor.

Kaynak : https://techxplore.com/news/2019-09-google-ads-unproven-therapies-stem.html
23
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
3
2
1
1