Google'ın Kurucusunun Yıllar Önce Büyük Hayallerle Kurduğu 'Uçan Araba' Projesi İptal Edildi

5
5
0
0
0
Google kurucu ortaklarından Larry Page'in yıllar önce başlattığı uçan araba projesinin iptal edildiği açıklandı. Yapılan resmi açıklamada, iptalin nedenlerine ilişkin bir şey söylenmedi.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kurucu ortaklarından Larry Page, bundan uzun yıllar önce Kittyhawk isimli uçan araba projesini hayata geçirmişti. 2010 yılında bu iş için "Zee" olarak kurulan sonraki süreçte "Wisk" ismini kullanan bir şirketin çatısı altında hayata geçirilen proje, dikey düzlemde kalkıp inen ve tamamen otonom bir şekilde yol alabilen bir arabayı içeriyordu. 2017 yılında tanıtım videosu paylaşılan uçan araba, 2018 yılında ise prototip olarak gösterilmişti.

Larry Page ve ekibi, uçan araba projesini çok fazla önemsiyor ve hayata geçirmek için elinden geleni ardına koymuyordu. Hatta bu iş için uçak şirketi Boeing ile de geniş çaplı bir anlaşma imzalanmış, stratejik iş birliği yapılmıştı. Ancak işler pek de yolunda gitmemiş gibi görünüyor. Zira Google tarafından yapılan resmi bir açıklamaya göre Kittyhawk projesine son verildi.

Projenin neden iptal edildiği bilinmiyor

Kittyhawk

Google tarafından yapılan açıklamada, iptalin nedenlerine değinilmedi. Ancak bir Google sözcüsü, bu projenin iptal edilmesinin Boeing ile olan stratejik iş birliğini etkilemeyeceğini söyledi. Yani Wisk ile Boeing, ilerleyen dönemde de çalışmalarını sürdürecek. Ancak bu çalışmaların yeni bir uçan araba mı olacağı yoksa farklı projeler olarak mı karşımıza çıkacağı henüz net değil.

Google'ın uçan arabasının başında olan isim, Sebastian Thrun isimli bir mühendisti. Thrun, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda uçan arabaların bireysel olarak satın alınmaktan ziyade, Lyft veya Uber gibi hizmetler aracılığıyla insanlara ulaşacağını söylemişti. 2018'in başında CNBC'ye röportaj veren Sebastian Thrun, üzerinde çalıştıkları uçan arabanın 5 yıl sonra, yani 2023'te kullanılabilir olacağını belirtmişti. Bugün geldiğimiz noktada, bu açıklamaların tümü boşa gitmiş gibi duruyor...

Kaynak : https://www.cnbc.com/2022/09/21/google-co-founders-flying-car-start-up-is-winding-down.html
5
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
5
0
0
0