Google Pixel 4 XL'de Keşfedilen Esrarengiz Sensörün Sırrı Ne?

38
9
6
2
1
Sürekli yeni bir özellik ile piyasaya sürülen akıllı telefonlara Pixel 4 XL de ekleniyor. Pixel 4 XL'nin ön yüzünde görülen sensörün ise ne olduğu henüz anlaşılamadı.

Araştırma ve geliştirme merkezleri ile üretilen yeni teknolojiler, akıllı telefon üreticileri tarafından amiral gemisi serisi akıllı telefonlarda kullanılarak cihazın sektörde bir farklılık yaratıp öne çıkmasına olanak tanıyor.

Yazılım sektörü devi Google, her sene düzenli olarak Pixel serisinin yeni akıllı telefonlarını tanıtıyor ve piyasaya sürüyor. Bugün ortaya çıkan bir bilgi ise Google'ın yeni Pixel serisi akıllı telefonu Pixel 4 XL'de ne olduğu şu anlık anlaşılmayan bir sensörü kullanacağını gösteriyor.

Peki bu "sensör bölgesinde" neler olabilir?

'Soli Radar' sensörü:

Soli Radar sensörü

Daha önce diğer akıllı telefon modellerinin hiçbirinde görmediğimiz bu sensörün ne olabileceği hakkında ise bazı iddialar ortaya atıldı. Bu sensörün Google'ın 2015 yılındaki I/O Geliştirici Konferansı'nda duyurduğu Project Soli'ye ait olabileceği düşünülüyor.

Soli Radar olarak adlandırılan bu sensörün, Samsung'un Galaxy S4 akıllı telefonuyla geniş kitlelere yaydığı el hareketleriyle cihaz kontrol işlevlerini gerçekleştireceği söyleniyor. Benzer bir teknoloji, LG tarafından G8 ThinQ akıllı telefonunda da kullanılmıştı.

'Gerçek Ton' sensörü:

Ortaya atılan bir diğer iddia ise bu sensörün ekranın beyaz dengesinin ayarlanmasını sağlayacak bir "True Tone" sensörü olabileceği. Böyle bir sensör ile Google, kullanıcılarına daha gerçekçi ve ortama uygun bir kullanım deneyimi sağlayabilir.

Başka hangi sensörler olabilir?

yüz tanıma

Güvenliğe önem veren Google'ın Pixel 4 XL'nin ön kısmına konumlandırdığı bu sensörün 3 boyutlu yüz tarama teknolojisinin güvenliğini artırabileceği de düşünülüyor.

Her ne sensörü olursa olsun Google, bu şekilde bir sensörü Pixel 4 XL akıllı telefonunda kullanırsa cihazın ekranının üst kısmında bulunan çerçeve, bir hayli kalın olacak. Akıllı telefonların çerçevesiz hâle geldiği günümüzde Google'ın bu şekilde bir hamle yapması hiç hoş karşılanmayacaktır. Elbette sensörün güzelliği ve faydası, bu durumun azalmasında etkili olabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-Pixel-4-XL-Hole-on-the-front-raises-questions_id117545
38
9
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
9
6
2
1