Google Pixel 4XL'nin Bükülmelere Doyamadığı İlginç Sağlamlık Testi (Video)

25
12
8
3
3
Google’ın yeni amiral gemisi modeli Pixel 4XL, telefonun bükülmeye karşı dayanıklılık seviyesinin ölçüldüğü testlerde başarısız oldu. Telefonun sağlamlığı bir anda tartışma konusu hâline geldi.

Google, Pixel 4XL ile beklenen heyecanı yaratamadı. Bu durumun çeşitli nedenleri var. Bu nedenler arasında en başta yeterince yenilikçi olmayan telefonun gereksiz yüksek bulunan fiyatı geliyor. Görünüşe göre sağlamlık da Pixel 4 XL’nin öne çıktığı alanlardan değil. 

JerryRigEverything adlı YouTube kanalında bir çeşit bükülme testine sokulan Pixel 4XL başarısız oldu. Bu kanalda Zack Nelson adlı yayıncı, telefonları eliyle bükmeye çalışıyor. iPhone 6 gibi cihazları elle bükmek kolay olsa da insan, 2019 yılında bir amiral gemisi telefonun daha sağlam olmasını bekliyor. Videoya göreyse sağlam bir Google telefon arıyorsanız Pixel 3a almanız gerekiyor. 

Google Pixel 4 XL, 4 ayrı yerden çatladı:

google pixel 4xl

Orta karar, bütçe dostu bir telefon olan Pixel 3a testi geçse de Pixel 4XL, bu basit testte tam 4 farklı yerden çatladı. Bu da dayanıklılık konusunda Google’ın dahi beklemediği bir zayıflığa işaret ediyor. Modern amiral gemisi telefonların çok büyük kısmı ve orta seviye telefonların da önemli bir kısmı, bu tür testleri rahatlıkla aşabiliyor.

Hâlihazırda tartışma konusu olan Google Pixel 4XL ise yapısal olarak zarar gördü. Böyle bir testte değil kabul edilebilir bir hasar oluşması, telefonun kalıcı bir deformasyona uğraması bile beklenmiyordu. Görünüşe göre Pixel 4XL’nin çerçeveye entegre anten hattı, bu dayanıksızlık sorununu ortaya çıkarıyor. Elbette Pixel 4XL sahipleri, bu durumu gözlemlemek için telefonlarını bükmeli diye bir şey yok zira elimizde olayın YouTube videosu var.

Ekranı koruyan Gorilla Glass 5 teknolojisi ve çizilmeye karşı korumalı arka kamera gibi sağlamlık açısından önemli özelliklere sahip telefonun dayanıklılık sorununa Google’ın nasıl yanıt vereceği şu anda bilinmiyor. Yine de telefon, uzun vadeli kullanımda iyi bakılırsa sorun çıkarmayacak gibi gözüküyor. 

Google Pixel 4 XL sağlamlık testi:

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/google-pixel-4-xl-bend-test-durability-problem_id120187
25
12
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
25
12
8
3
3