Filistin, Google, Yandex ve Apple’ın Harita Servislerinden Silindi!

2
1
0
0
0
Google’ın dünya genelinde en çok tercih edilen Haritalar servisi ile Apple ve Yandex Haritalar tarafından Filistin ibaresinin silinmesi tepkilere yol açıyor.

Orta doğu bölgesinde olması ve özellikle dini açıdan dünya genelinde kritik bir yere sahip olan Kudüs, yıllardan beri İsrail ve Filistin arasındaki toprak savaşlarına yol açmakta. Aynı zamanda Yahudilik ve Müslümanlık arasındaki bir çatışmaya da yer açan Kudüs ve bu bölgede ilk olarak Google’ın yaptığı farkedilen hamlede Google Haritalar’dan Kudüs tarafına gelinip Filistin’i bulmak isteyen bir kullanıcı maalesef Filistin’i bulamıyor.

Kısa çizgiler ile Gazze ve Filistin bölgesi ayrılmış olsa da Filistin olarak adlandırılmayan bölge teknik olarak İsrail’in bir bölgesi olarak gösteriliyor. Aynı zamanda yaptığım araştırmalarda aynı sorunun Apple Harita ve Yandex Harita servislerinde de olduğunu gördüm. Yine Filistin bölgeleri ayrılmış olmasına rağmen herhangi bir Filistin ibaresi geçirmeyen bu servislere sosyal medyadan tepki yağıyor.

#PalestineIsHere şeklinde (Filistin Burada) tepkilerini Google merkezli dile getiren birçok kullanıcının bu tepkisi sonra Google, Apple ve Yandex ne yapacak merak ediyoruz. Umarız bu yanlışı düzelterek isim verme konusunda Filistin sorununu çözerler.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0