GTA 6'nın Ne Zaman Çıkacağına Dair Bugüne Kadarki En Net Açıklama

40
6
5
4
0
Take-Two Interactive'in mali durum açıklamaları, yıllardır beklenen GTA 6'yla ilgili bazı ipuçları içeriyordu. Oyunun ne zaman çıkacağı az çok belli olmuş durumda...

Video oyun dünyasının yıllardır beklediği GTA 6 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. GTA serisinin geliştiricisi Rockstar Games'in çatı şirketi Take-Two Interactive, 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin mali durum açıklaması sırasında da GTA 6 ile ilgili çıkarımlarda bulunabileceğimiz önemli bir açıklama yaptı.

Take-Two Interactive tarafından yapılan açıklamalarda, çeyrek bazdaki kazancın 1,28 milyar dolar olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Yıl sonu hedeflenen rakam ise 5,37 milyar dolar olarak paylaşıldı. Bu açıklama, elbette GTA 6 için tek başına bir şey ifade etmiyordu. Ancak şirketin geleceğe yönelik tahminlerine baktığımızda, GTA 6'ya atıfta bulunulduğunu anlamak çok da zor değil.

Take-Two, yeniden 2024'e işaret etti:

GTA 6 çıkış tarihi

Take-Two Interactive, yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda GTA VI hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Şirket, önümüzdeki yıl "rekor seviyede performans" beklendiğini açıkladı. Elbette bu rekor performansı için görünürde tek bir senaryo var: GTA VI'nın 2024'te yayınlanması!

Aslında benzer bir açıklama, geçtiğimiz mayıs ayında da yapılmıştı:

Daha önce neler söylendi?: Take-Two, önümüzdeki yıl 8 milyar dolar net gelir beklediğini açıklamıştı:

Şirket, geçtiğimiz çeyreğin kazanç raporu açıklamaları sırasında, önümüzdeki yıl için 8 milyar dolar net gelir beklediğini duyurmuştu. Gelirlerdeki yüzde 50'lik artış beklentisinin nedenini de açıklamıştı. Yapılan açıklamada, "inanılmaz derecede sağlam proje hattına" güvenildiği belirtilmişti.

Yani şirket, piyasaya sürdüğü ya da süreceği yeni oyunlara fazlasıyla güveniyor durumda. Görünen o ki GTA 6, önümüzdeki yıl Take-Two'nun kasasını doldurmaya başlamış olacak...

Kaynak : https://www.ign.com/articles/gta-6-might-be-coming-out-as-soon-as-next-year
40
6
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
40
6
5
4
0